Flere danske pensionister bruger 'ny' skattefri 'finte': Giver tusindvis af ekstra kroner i pengepungen

Emil Martesen

3 dage siden

|

15/12/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere danske pensionister bruger en 'ny' skattefri 'finte'.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Folkepensionsalderen stiger og stiger, men når man når netop den alder, så kan der meget vel være grund til at fortsætte med at trække i arbejdshandskerne.

Man kan nemlig se frem til et særdeles flot skattefrit beløb, hvis man vælger at fortsætte på trods af ens midaldrendes tid på arbejdsmarkedet lakker mod enden.

Seniorpræmien er nemlig en gulerod til de seniorer, der fortsætter med at arbejde, selvom de har nået folkepensionsalderen.

De bliver udbetalt som et skattefrit engangsbeløb, og du har mulighed for at få enten et eller to års seniorpræmie, alt efter hvor længe du arbejder.

Det er noget som danskerne i den grad har benyttet sig af.

For mens der generelt er færre danskere, som er startet på et nyt arbejde i år, så har antallet af nyansatte over 65 år på landets arbejdspladser slået ny rekord.

Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Således er der 9.217 danskere over 65 år, som er startet på et nyt job i årets første syv måneder. Det er det højeste niveau nogensinde og en stigning på 7 pct. ift. samme periode sidste år.

Til sammenligning har der været et generelt fald på 2 pct. i antallet af danskere, der er startet på et nyt arbejde i de første syv måneder i år ift. samme periode sidste år.

Og det er der ikke noget at sige til, for de pensionister, der vælger at arbejde, får da også markant flere penge mellem hænderne.

Sådan skriver Sampension i en pressemeddelelse, redaktionen har modtaget.

”At der i år er rekordmange ældre danskere, som har haft første arbejdsdag på et nyt job, er bemærkelsesværdigt - ikke mindst med tanke på, at vi samtidig har set den modsatte tendens i resten af befolkningen, hvor antallet af nyansatte på landets arbejdspladser generelt er dykket indtil videre i 2024,” siger Helle Dalsgaard, chefrådgiver i Sampension.

”Der kan være flere årsager til udviklingen. Men det har uden tvivl betydning, at gevinsten ved at blive længere på arbejdsmarkedet bliver stadig større for danskerne. F.eks. bliver man ikke længere modregnet i folkepensionen, hvis man arbejder som pensionist, og det har bidraget til en markant stigning i antallet af arbejdende pensionister det seneste år,” siger Helle Dalsgaard.

”Vi må alt andet lige forvente, at vi også fremadrettet vil se, at flere vælger at udskyde tilbagetrækningen, og at antallet af ældre i arbejde dermed fortsat vil vokse. For vi ved, at mange danskere, der er oppe i årene, gerne vil fortsætte i beskæftigelse - også på en ny arbejdsplads - hvis det er muligt, og helbredet tillader det,” siger Helle Dalsgaard.

”Herudover er der udsigt til, at der i de kommende år kommer flere skud på stammen af initiativer, der skal gøre det mere økonomisk fordelagtigt for danskerne at blive længere på arbejdsmarkedet. Og her ved vi, at gevinsterne ved at udskyde pensionen appellerer til mange danskere og kan have betydning for deres tilbagetrækningsplaner,” siger Helle Dalsgaard.

”Mere konkret bliver der i de kommende år indført et ekstra beskæftigelsesfradrag til beskæftigede seniorer, der har to år eller mindre til pensionsalderen, ligesom at den skattefrie gevinst, som gives til personer, der arbejder i det første og andet år efter folkepensionsalderen, efter planen skal forhøjes,” siger Helle Dalsgaard.

Siden 2009 (det første år i statistikken) er antallet af danskere over 65 år, der er startet i nyt job, mere end fordoblet.