Flere tilskadekomne: Varebil brager ind i café med 'ekstrem høj hastighed'

Skrevet af Nicolai Busekist

26/08/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En varebil har påkørt flere personer, der befandt sig på en fortovscafé. Der meldes om flere tilskadekomne, men ingen dræbte.

Dagens topnyheder

Fredag er en varebil braget ind i en fortovscafé i Bruxelles, hvor den har ramt flere personer. Ifølge flere belgiske medier er seks personer kommet til skade som følge af hændelsen.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at hændelsen skete kort efter kl. 13.00 fredag eftermiddag.

Gerningsmanden, der sad bag rattet i varebilen, stak af fra stedet, og er ifølge Reuters endnu ikke blevet pågrebet af belgisk politi.

Ifølge avisen Le Soir er jagten dog blevet sat ind, og der er blandt andet blevet taget en helikopter i brug, da man håber, at det kan hjælpe med at finde frem til gerningsmanden.

Det lyder desuden, at der var seks personer, der kom til skade, men at der ikke var nogen af der, der kom til skade i et omfang, der gjorde, at de var nødt til at blive fragtet til et hospital.

Man ved endnu ikke, om der var tale om en ulykke eller om det var en bevidst handling fra gerningsmanden. Det står dog klart, at han stak af fra stedet kort efter hændelsen.

Hertil skriver Reuters, at der er vidner, der har udtalt, at varebilen kom kørende ind på Rue Saint-Michel, som er en gade, der leder ind til et travlt butiksområde, med høj fart. Det lyder også fra vidnerne, at det så ud til, at varebilen satte kursen direkte mod caféen.

Borgmesteren i Bruxelles, Phillipe Close, har udtalt sig om episoden, men han ved ikke, om det er bevidst. Han siger dog, at varebilen blev kørt med 'ekstrem høj hastighed'.

"Det, der er sikkert, er, at køretøjet kørte med ekstrem høj hastighed og sigtede mod terrassen. Men jeg vil ikke drage konklusioner, før efterforskerne siger mere," siger han ifølge Le Soir.