"Flurona"-booster: Moderna på vej med ny vaccine

Foto: Shutterstock.com

Det amerikansk biotekselskab Moderna arbejder på en ny booster-vaccine mod coronavirus, influenza og RSV.

Moderna håber at kunne ringe en ny booster-vaccinen på markedet i nærmeste fremtid. Vaccinen vil angiveligt have en virkning mod både coronavirus, influenza og RSV, som er en udbredt luftvejsvirus.

Læs også

Mette Frederiksen: Vi skal til at genoverveje restriktioner

Politico skriver, at Modernas administrerende direktør, Stéphane Bancel, har udtalt, at man håber at kunne have den nye booster-vaccine på markedet i efteråret 2023.

Stéphane Bancel, der talte som en del af et panel ved World Economic Forum, sagde, at den nye vaccine ville gøre det muligt for folk at få bred beskyttelse mod sygdomme, der er forårsaget af en luftvejsvirus.

Derudover fremhævede han også, at formålet med den nye booster-vaccine vil være at give beskyttelse forud for den smitsomme vintersæson, uden at der ville være behov for yderligere vacciner.

"Vores mål er at kunne have en enkelt årlig booster, så vi ikke har problemer med overholdelsen, hvor folk ikke ønsker at få to eller tre vacciner om vinteren. Det bedste scenarie ville være efteråret 2023," lød det fra Modernas direktør.

I september sidste år fortalte Bancel investorer, at Moderna arbejder på en booster-vaccine, der vil kombinere deres mRNA-vaccine mod coronavirus, en vaccine mod influenza, de udvikler, og potentielt en vaccine, der skal behandle Respiratorisk syncytial virus (RSV).

Booster-vaccinen mod coronavirus er i øjeblikket i testfase tre, fortalte han ved World Economic Forum, mens influenzavaccinen - som også bruger mRNA-teknologi - er under udvikling. Det forventes, at den går fra fase to til fase tre i andet kvartal i år.

Salget af coronavacciner ser desuden ud til at fortsætte resten af året. I hvert fald har den amerikanske producent en forventning om, at de kommer til at sælge mellem to og tre milliarder doser af deres coronavacciner i år. Det forklarede Bencel, der også bekræftede, at de solgte 807 millioner doser sidste år.

Læs også

Ny lyntest på vej: Giver dig svar på 45 sekunder

Virksomheden er i øjeblikket i dialog med sundhedsmyndigheder verden over med henblik på at opnå enighed om, hvor mange doser, der skal bruges til efteråret i de respektive lande.

 

Dagens Gossip