Fly lettede fra dansk ferieparadis - få timer senere er 11 passagerer indlagt

Skrevet af Emil Martesen

30/08/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der var ikke meget at skrive hjem om.

Dagens topnyheder

Mens det for mange er en leg, at slå røven i sædet og blot få overstået flyturen, så har en lang række mennesker det på en helt anden måde.

Ikke desto mindre, så var det en skræmmende oplevelse, der ventede passagererne tirsdag, da de gik ombord på Delta-flyet fra Milano til Atlanta.

Flypassagerer blev nemlig udsat for voldsom turbulens, der resulterede i, at 11 personer måtte indlægges.

Ifølge eksperter er klimaforandringer ved at gøre voldsom turbulens til en mere almindelig oplevelse:

"Verden er i gennemsnit 1,2 grader varmere i dag end i midten af 1800-tallet, og det har konsekvenser for flysikkerheden," siger en talsperson for FN's Klimapanel, IPCC ifølge TV 2.

Turbulens i klart vejr er blevet sværere at forudse, hvilket stiller spørgsmålstegn ved, hvorvidt flyselskaber og luftfartsmyndigheder er forberedt på disse nye udfordringer.

Delta løfter dog sløret for, at en efterforskning af hændelsen er i fuld gang, mens de heller ikke lægger skjul på, at de forsøger, at komme i kontakt med de berørte passagerer:

"Medlemmer af Deltas plejehold forsøger at komme i kontakt med kunder på Delta fly 175, der oplevede alvorlig turbulens, før de landede sikkert i Atlanta", lyder det fra talsmanden.

I skrivende stund er det uklart, hvor mange af de 151 passagerer om bord på flyet, der kom til skade ud over de 11, som er blevet fragtet til hospitalet.