Flyselskab vil sikre passagerernes nattesøvn: Snart kan man leje køjesenge ombord

Skrevet af Mathias Madsen

29/06/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Snart bliver det på økonomiklasse muligt at sove i en rigtig seng, hvis du flyver rigtig langt.

Dagens topnyheder

Mange har nok set videoer eller billeder af 1. klasse på store fly, der flyver lange ture til for eksempel New Zealand. 

Her har passagererne deres eget lille rum med stole, som oftest kan laves om til en lille seng, så man kan ligge ned og få en ordentlig nattesøvn.

Selvom de fleste nok sidder og drømmer om en seng, når de er på vej til sommerens feriedestination midt om natten, så er det de færreste forundt, da '1. klasse'-billetter er dyrere end prisen for hele ferien for en almindelig dansk familie, men nu er der håb forude. 

Flyselskabet Air New Zealand har nemlig ifølge Ladbible meldt ud, at de har planer om at installere køjesenge på økonomiklasse på de af deres fly, som flyver 17-timers flyvninger til den anden side af Jorden. 

Hvis det lyder for godt til at være sandt at kunne ligge og sove på hele flyveturen, så er det måske, fordi det er det...

Flyselskabet har nemlig godt nok tænkt sig at installere køjesenge, men det bliver ikke tilgængeligt for alle passagerer på samme tid,  det bliver ikke gratis, og det bliver ikke muligt at ligge der under hele flyveturen.

Foto: Air New Zealand

Ifølge mediet kommer konceptet, som kaldes 'Skynest', til at fungere ved, at økonomiklassepassagerer kan leje en køjeseng i fire timer af gangen for et beløb ud over billettens pris. 

Hvad prisen præcis bliver, har flyselskabet ikke afsløret, men planen er, at konceptet vil blive tilgængeligt allerede i 2024. 

Til den tid vil passagerer altså kunne betale lidt ekstra for at få deres egen private seng med dertilhørende stikkontakt, ventilation og gardin til privatliv i fire timer. 

De første senge vil blive installeret i en Boeing 787-9 Dreamliner. 

Her vil i alt seks sengepladser overtage fem nuværende sæders plads på flyet.