FOA-formand: Kurv til a-kasserne er ren Venstre-ideologi

Skrevet af admin

19/06/2014

Dagens topnyheder

Selvom der er gode elementer i den beskæftigelsesreform, som regeringen landede onsdag aften med Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative, så ærgrer FOA's formand sig over, at a-kasserne ikke fik den fremtrædende rolle, som regeringen først havde lagt op til.

Regeringen burde have sagt "så stopper festen" til Venstre i stedet for at gå med til at droppe endnu en af fagbevægelsens mærkesager, lyder det fra forbundsformand Dennis Kristensen, som repræsenterer omkring 190.000 medlemmer især inden for den offentlige sektor.

- Der er ingen tvivl om, at det her har handlet om ideologi i stedet for at sikre de ledige de bedste muligheder. Venstre har krævet, at a-kasserne ikke måtte få den opgave, men har jo ikke begrundet sit krav med, at a-kasserne ikke er de mest effektive.

- Grunden er, at a-kasserne hænger sammen med fagbevægelsen, siger Dennis Kristensen.

Han kalder det "brandærgerligt" for de ledige, at det alligevel ikke bliver a-kasserne, der skal hjælpe de ledige hurtigt i gang, men at opgaven fortsat ligger hos de kommunale jobcentre.

- A-kasserne er bedst kvalificeret til opgaven. De er jo opdelt efter brancher og har et meget bedre billede af arbejdspladser og jobmuligheder for den enkelte ledige, siger Dennis Kristensen.

Til gengæld roser FOA-formanden de elementer i reformen, der handler om at droppe fjollede kurser til fordel for bedre muligheder for reel uddannelse.

- Vi er rigtig glade for, at de ledige, som bare gerne vil have et arbejde, slipper af med det pjank og pjat, de ellers er blevet jaget igennem, siger han.

Dennis Kristensen er også glad for, at flere ufaglærte ledige vil få mulighed for at tage en reel uddannelse.

- Især bestemmelsen om at kunne gå fra ufaglært til faglært er særlig interessant for 3F og FOA's medlemmer, siger formanden, som dog frygter, at mange af hans medlemmer ikke vil have råd til at benytte sig af muligheden.

- Jeg er meget bekymret for, at de økonomiske vilkår er for ringe til, at det kan blive en succes. De ledige får 80 procent af dagpengene kombineret med lån, som skal betales tilbage af en ringe løn, siger Dennis Kristensen.

/ritzau/