Fødevarestyrelsen advarer mod almindelig fejl i køkkenet: Du kan uønsket kemikalier i maden

Skrevet af Nicolai Steinicke

28 uger siden

|

30/10/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu kommer Fødevarestyrelsen med en advarsel.

Dagens topnyheder

Vi går den kolde tid i møde.

Det betyder for mange, at menuen består af flere varme retter. 

Uanset om du har planer om at kokkerere supper, gryderetter eller en solid omgang bolognese - så er én ting fælles for alle varme retter, som skal koge eller simre. 

Det er, at man aldrig bør lade grydeskeen blive i gryden, mens der koges eller simres. 

Det skriver Fødevarestyrelsen i et opslag på Facebook. 

"KOG IKKE GRYDESKEEN MED I GRÆSKARSUPPEN," lyder det fra Fødevarestyrelsen i opslaget, hvor der fortsættes således:

"De fleste grydeskeer egner sig ikke til at blive kogt med i gryden, når du laver græskarsuppe, kødsovs eller andre varme efterårsretter. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen, at du tager grydeskeen op af maden, når du ikke bruger den. Så er du sikker på, at den ikke afsmitter eventuel uønsket kemi til maden."

Derudover skriver Fødevarestyrelsen også, at det er uanset, hvilket materiale din grydeske er lavet af.

"Tippet gælder, uanset om grydeskeen er lavet af træ, plastik eller melamin," lyder det.

"På nyindkøbt køkkengrej står der typisk en brugsanvisning på indpakningen, påklistret eller præget ind i produktet. Her kan du tjekke, hvad det kan bruges til," afslutter Fødevarestyrelsen.