Fødevarestyrelsen tilbagekalder populært børneprodukt: Kan være hormonforstyrrende

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Fødevarestyrelsen tilbagekalder et populært produkt til børn, da der er fundet et højt niveau af bisphenol A i det.

Har du købt en 'Rainbow Sippy Cup, Blue Mix' fra Cam Cam Copenhagen A/S til dit barn? I så fald er det vigtigt, at du ikke længere lader barnet bruge den.

Læs også

Massiv kø hos H&M: Nu er det sidste chance

I den populære drikkekop fra Cam Cam Copenhagen, er der nemlig fundet et højt niveau af bisphenol A, der gør, at koppen ikke egner sig til komme i kontakt med fødevarer.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

"En analyse har vist, at produktet afgiver for høje mængder af stoffet bisphenol A. ​Produkter som afgiver bisphenol A i en mængde over den tilladte grænse, er ikke egnet til at komme i kontakt med fødevarer," lyder det i pressemeddelelsen.

Grunden til, at du ikke længere bør lade dit barn bruge koppen er, at et for højt niveau af stoffet bisphenol A kan være hormonforstyrrende.

Foto: Fødevarestyrelsen

Den populære kop er blevet solgt hos en lang række forhandlere i hele landet, hvilket gælder følgende: 

Børnenes Kartel, Illum, Kids-World.dk, Luksusbaby web, Magasin Aarhus, Magasin Fields, Magasin Kongens Nytorv, Magasin Lyngby, Magasin Odense, Magasin Onlineshop, ØnskeBørn Køge, Ønskebørn Nykøbing​​ F. og Pixizoo.

Ifølge Fødevarestyrelsen er de kopper, der er omfattet af tilbagekaldelsen, blevet forsynet med følgende stregkode (EAN): 5712805068226.

Hvis du har købt en 'Rainbow Sippy Cup, Blue Mix' hos en af de førnævnte forhandlere, skal du – som sagt – straks sikre, at barnet ikke længere kan bruge produktet.

Læs også

Lastbilchaufføren mister sin kat: Grædende modtager han det utænkelige opkald

Hernæst har du to muligheder. Du kan enten vælge at levere produktet retur til den butik, hvor du har købt det, eller du kan selv kassere det, lyder det far Fødevarestyrelsen.

 

Dagens Gossip