Folk kræver den bandlyst fra radiostationer: 'Feed the World er en meget racistisk sang'

Foto: YouTube

Radiostationer bliver opfordret til ikke at spille sangen.

Har du nogensinde sunget en sang uden at tænke på indholdet af ordene?

Det er en del af livet, især i juleselskabsperioden, hvor sange typisk omhandler fortrøstning og traditioner mere end noget andet.

Men nu har mange stoppet op for at tænke over teksten til 1984 Band Aid-hittet 'Do They Know It's Christmas?' - og de ser det ikke som positivt.

Læs også

Mejerigigant tvunget til at undskylde for reklame: Beskyldt for misogyni

Sangen blev skrevet af Bob Geldof og Midge Ure i 1984, som en reaktion på hungersnøden i Etiopien, og det har været spillet hvert år siden.

Singlen strøg hele vejen til tops som Christmas nr. 1, men budskabet blev allerede kritiseret dengang - så mange kan ikke forståt, at den fortsat spilles hvert år. 

Aktivist Saira Rao har delt den oprindelige sangtekst til Feed the World i et opslag på Twitter.

"Der vil ikke være sne i Afrika denne jul. Den største gav de får dette år er liv. Hvor intet nogensinde vokser. Ingen regn eller floder flyder. Ved de overhovedet, at det er jul?

"Jeg opfordrer radiostationer til ikke at spille denne racistiske sang," skriver hun herefter.

Doktor Asher Larmie udtrykte den samme følelse, da han tweetede: "Feed the World er en meget racistisk sang, der skal forbydes fra radio spil. Der. Jeg sagde det."

"Et sted hvor intet vokser. Ingen regn eller floder flyder. Ejer de overhovedet et kort? Der findes syv store floder i Afrika," kommer det herefter.

Ja, selv Geldof er ikke fan af sangen.

I 2010 sagde han til Australiens Daily Telegraph:

"Jeg er ansvarlig for to af de værste sange i historien. Den ene er 'Do They Know It's Christmas? Den anden er 'We Are The World'.

"Når jeg i løbet af de næste par dage vil tage i supermarkedet, bevæge mig hen til slagterafdelingen, så vil den blive spillet. Det er hver f****** jul." 

Læs også

Kendt komiker død med corona: Havde fået sit tredje stik

 

Dagens Gossip