Forening vil hjælpe kunderne i Tønder Bank

Aktionærerne i Tønder Bank står ikke nødvendigvis alene i kampen om at få deres aktieværdi tilbage, efter at banken er gået konkurs.

Det fortæller formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, til Ritzau.

- Nu må vi se, om der er nogen, der henvender sig til os - og vi skal også lige have tjekket op på, hvordan det juridiske hænger sammen, siger formand Niels Mengel.

- Men vi vil klart overveje, hvordan vi kan bidrage, for vi vil rigtig gerne hjælpe de mange kunder, der har tabt penge på konkursen, tilføjer han.

Flere af bankens aktionærer har udsigt til store tab, og ifølge borsen.dk har et betydeligt antal kunder i god tro købt kapitalbeviser for 30 millioner kroner i banken få dage før, at Finanstilsynet valgte at lukke banken.

Niels Mengel påpeger, at banken havde pæne nøgletal tilbage i august, hvor den var placeret i toppen af ranglisten.

- Finanstilsynet har sagt, at banken ikke lever op til kravene, men der var fine nøgletal i august. Kan vi så regne med de tal? Og er det gældende for alle banker? spørger Niels Mengel, der efterlyser klarhed og gennemsigtighed i banksektoren.

- De ansvarlige - ministeriet og banksektoren selv - er nødt til at forvisse os om, at der ikke lukker en bank om måneden, for aktionærerne mister tilliden til at skyde penge i bankerne, hvis der ikke er klarhed, siger Niels Mengel.

Finanstilsynet tvang Tønder Banken efter en gennemgang af de største låneengagementer til at foretage så store nedskrivning, at solvenskravene ikke længere kunne opfyldes.

Med andre ord lavede tilsynet et teknisk knockout mod Tønder Bank, fordi det mente, at der blev set alt for optimistisk på kunderne i banken og sikkerheden for de penge, de lånte.

Det betyder, at banken nu overtages af Sydbank, og ifølge borsen.dk står dens aktionærer til at tabe i alt 191 millioner kroner.

 

 

Dagens Gossip