Forleden blev MitID opdateret: Nu bliver du advaret

13/06/2023 14:08

Henrik R

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den seneste opdatering benyttes nu af svindlere til misbrug.

Mest læste i dag

En ny bølge af phishing-e-mails, der udgiver sig for at være fra MitID, er blevet rapporteret af bekymrede borgere. Disse e-mails hævder at være i forbindelse med en nylig opdatering.

Det er dog blevet klart, at disse e-mails ikke er legitime, og alle modtagere opfordres til at slette dem øjeblikkeligt.

E-mails' indhold starter med en påstand om, at MitID er blevet fundet at være mindre sikkert efter en analyse fra en såkaldt 'teknisk service'. Dette efterfølges af udtalelser om, at der er blevet modtaget mange klager over svigagtige handlinger.

Derefter opfordrer e-mailen modtagerne til at opdatere deres konti som led i en påstået ny intern opdatering. Det bemærkes også i e-mailen, at det er obligatorisk at foretage denne opdatering hurtigt for at undgå forskellige problemer.

Kritisk er, at e-mailen indeholder et link, som modtagerne opfordres til at klikke på for at foretage denne opdatering.

Det er vigtigt at understrege, at disse e-mails er svindel. MitID har ikke sendt nogen sådanne e-mails, og brugere rådes til ikke at klikke på linket eller følge nogen instruktioner, der gives i denne e-mail.

Hvis du modtager en e-mail, der beder dig om at opdatere din MitID-konto, skal du omgående slette den og undgå at klikke på eventuelle links eller downloade vedhæftede filer.

Det er altid en god praksis at være på vagt over for uopfordrede e-mails, især dem, der beder om personlige oplysninger eller indeholder links til websteder.

Hvis du har spørgsmål eller bekymringer vedrørende din MitID-konto, anbefales det at kontakte MitID's officielle kundeservice direkte for pålidelig assistance.

Husk, at det er bedre at være sikker end undskyld, når det kommer til din online sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger.

Herunder kan du se et Facebook-opslag, hvor den falske mail fra 'Mit-ID' fremgår.