Forskere varsler skræmmende udvikling: 22 procent vil være svært overvægtige i 2045

Foto: Polfoto/Jens Dresling

Vi kan se frem til en voldsom stigning i overvægt blandt verdens befolkning, mener en række forskere.

Hungersnød har altid været et af verdenssamfundets største problemer, men i fremtiden skal vi for alvor til også at regne overvægt som et globalt samfundsproblem.

For i 2045 - altså om 27 år - vil næsten en fjerdedel af verdens befolkning være svært overvægtig. Det skriver Ritzau.

Den dystre spådom kommer fra en række forskere, der står bag et nyt forskningsprojekt, der er blevet offentliggjort på en kongres i Wien.

Læs også

Flere advarer mod smart modedille: 'Gå ikke ud i solen iført dette tøj'

I 2017 var 14 procent af verdens befolkning svært overvægtige, og hvis den nuværende udvikling fortsætter, vil 22 procent af verdens befolkning være svært overvægtig i 2045, lyder det fra forskerne, der har analyseret data fra befolkninger i hele verden, der er hentet fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Ud fra den omfattende data spår forskerne, at en ud af otte personer i 2045 vil lide af type 2-diabetes - en sygdom, der ofte rammer voksne som resultat af overvægt. Og det er noget, der bekymrer.

- Det vil både give medicinske udfordringer for de mennesker, der er ramt, men det vil også betyde enorme omkostninger for landenes sundhedssystemer, siger Alan Moses, der er forsker på Novo Nordisk.

Læs også

Jysk ægtepar fandt mistænkelig knallert i carport og ringede 112: Så udtænkte betjentene en snedig fælde

Særlig slemt vil udviklingen være i USA, hvor forskerne vurderer, at andelen af svært overvægtige vil stige fra 39 procent i 2017 til 55 procent i 2045.

I Storbritannien ventes udviklingen at stige fra 32 til 48 procent svært overvægtige.

En person med en BMI på 25 eller mere betragtes som overvægtig, mens en person med en BMI på 30 eller mere betragtes som svært overvægtig.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip