Forskudsopgørelsen frigives i morgen: Her er den bedste måde at udnytte populær 'finte' på

Skrevet af Emil Martesen

13/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I morgen bliver det igen muligt at udnytte den populære 'finte'.

Mest læste i dag

Danskerne er velkendte med det ‘smarte trick’ til forskudsopgørelsen, der involverer at overdrive ens indkomst for at undgå skattesmæk og ende med at få penge tilbage. 

Spørgsmålet er dog, om det i virkeligheden er en god strategi.

Jeanette Kølbæk, der er privatøkonom hos Nykredit, har nu afsløret, hvordan du bedst forbereder dig til den kommende forskudsopgørelse for 2024, der offentliggøres tirsdag den 14. november.

Det skriver B.T.

Ifølge Jeanette Kølbæk er det i visse tilfælde fornuftigt at angive en højere løn for at undgå restskat. Dog påpeger hun, at det modsatte kan være tilfældet under følgende forskellige scenarier:

  • Tjener under 35.700 kroner før skat pr. måned:
    Hvis du er i denne indkomstgruppe anbefaler Jeanette Kølbæk at være forsigtig med at overdrive indkomsten for at undgå at modtage for meget i beskæftigelsesfradrag, hvilket kan resultere i restskat.

  • Tjener over 53.400 kroner før skat pr. måned:
    Ved dette indkomstniveau kan det være fordelagtigt at tage højde for en lidt højere løn, da indkomst over topskattegrænsen udløser en topskat på omkring 52,7%. Undlader man at registrere en tilstrækkelig høj løn, kan det føre til en lavere trækprocent og dermed restskat.

  • Tjener mellem 35.700 kroner og 53.400 kroner før skat pr. måned:
    I dette interval råder Jeanette Kølbæk til mere ro i sindet. Her betaler man typisk den korrekte skat, og strategiske overvejelser er mindre påkrævet.

Med disse råd i baghovedet kan danskerne nu tage klogt stilling til, hvordan de vil håndtere deres forskudsopgørelse for 2024.