Forvirring blandt danske bilister: Sådan skal du blinke, når du kører i en rundkørsel

Henrik R

1 uge siden

|

09/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er langt fra alle bilister, der er klar over, hvordan reglerne i en rundkørsel egentlig er.

Dagens topnyheder

Rundkørsler kan være en kilde til forvirring for mange bilister, især når det kommer til brugen af blinklys. Men frygt ikke, her kommer en guide til, hvordan du korrekt bruger blinklyset i forskellige situationer i rundkørslen.

Når du nærmer dig en rundkørsel, er det vigtigt at sænke hastigheden til omkring 20-30 kilometer i timen. Husk, at du altid har ubetinget vigepligt, når du skal ind i en rundkørsel. Det er også vigtigt at orientere sig grundigt i forhold til den øvrige trafik, inden du kører ind i rundkørslen.

Hvis du skal af ved den første vej i rundkørslen, skal du tænde blinklyset, inden du overhovedet når frem til hajtænderne. Tænk på det som hvis du skulle dreje til højre i et vejkryds eller kommer ud fra en sidevej. Husk altid at køre forbi eventuelle veje og indkørsler, inden du tænder blinklyset, så de bagvedkørende ikke fejlagtigt tror, du drejer før rundkørslen.

Skal du derimod af ved en anden vej end den første, skal du først tænde blinklyset, når du er cirka ud for midten af den vej, der kommer før den vej, du skal køre af ved. Pas på med at tænde blinklyset for tidligt, så de, der holder og venter på at komme ind i rundkørslen, ikke fejlagtigt tror, du skal ud ad den vej, de kommer fra.

I tilfælde af rundkørsler med flere vejbaner, er der også regler for, hvordan man skal bruge den venstre bane. Vejdirektoratet har lavet en videoguide til dette, som kan være nyttig at se.

Så nu er du klædt på til at navigere rundkørslerne med korrekt brug af blinklys. Husk altid at orientere dig og køre med passende hastighed, så vi alle kan komme sikkert rundt i trafikken.