Gæst ramt af alvorlig sygdom: Dansk svømmehal lukker øjeblikkeligt

Skrevet af Nicolai Busekist

72 uger siden

|

10/01/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter fund af alvorlige bakterier, er svømmehallen blevet lukket med øjeblikkelig virkning.

Dagens topnyheder

I den nærmeste fremtid vil det ikke være muligt at tage en svømmetur i vandet i Nykøbing Sjælland Svømmehal.

Det skyldes, at hele svømmehallen er blevet lukket ned med øjeblikkelig virkning, lyder det fra Odsherred Kommune på deres hjemmeside, hvor de også oplyser, at den vil være lukket i minimum en måned.

Årsagen til nedlukningen er, at der er gjort fund af Legionella-bakterier i brusehovederne i omklædningen, hvilket har medført, at de er nødt til at holde svømmehallen lukket, indtil alle vandprøver er fri for bakterien, skriver TV2 ØST.

Det oplyses, at det kun er i brusehovederne, at der er gjort fund af bakterien, hvorfor ingen af bassinerne er påvirket af den.

TV2 ØST skriver, at bakterien blev opdaget i en vandprøve, der blev taget kort før jul sidste år. Testen blev udført, da en gæst i svømmehallen blev testet positiv for legionærsyge.

Til trods for, at bakterien blev fundet før jul, har man valgt at holde svømmehallen åbne indtil nu, hvilket er sket på baggrund af rådgivning fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Bliver man inficeret Legionella-bakterien vil det fremkalde sygdommen legionærsyge, der er en alvorlig sygdom, der bedst beskrives som en form for lungebetændelse.

For at komme problemet til livs, vil man i den kommende tid gå hele anlægget igennem sammen med eksperter fra Teknologisk Institut. Først når man er sikre på, at der ikke længere kan konstateres forhøjede værdier af Legionella, vil svømmehallen igen slå dørene op.

Preben Nielsen, der er ansvarlig for haller og svømmehaller i Odsherred Kommune, er naturligvis ærgerlig over, at man må lukke svømmehallen, men man gør det for at undgå flere tilfælde af legionærsyge

"Vi er selvfølgelig ærgerlige over at måtte lukke svømmehallen i en periode, da det vil påvirke alt lige fra gæster, til foreninger og skoler. Men vi ønsker ikke flere tilfælde af legionærsyge. Når det handler om en sundhedsrisiko, så går vi med livrem og seler," siger han ifølge TV2 ØST.

Fra Odsherred Kommune lyder det, at man endnu ikke kender til årsagen til bakterierne.