Garvet formand skal holde finansverdenen i ørerne

Skrevet af admin

01/07/2014

Dagens topnyheder

Finanstilsynet har fået sin nye bestyrelse på plads - næsten. For bordenden kommer professor Mads Bryde Andersen til at sidde, flankeret af en række eksperter udi finansverdenen.

Blandt andre er tidligere viceordførende direktør i Danske Bank Jakob Brogaard udpeget til at sidde i bestyrelsen, samt professor og institutleder på CBS David Lando.

- Jeg har nu nedsat en bestyrelse i Finanstilsynet, et hold af stærke kompetencer, som sammen med Finanstilsynets direktion, skal være med til at sikre en effektiv tilsynsvirksomhed, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen er en opfølgning på den bankaftale, der blev lavet i efteråret 2013. Her blev Det Finansielle Råd nedlagt, hvor blandt andre Forbrugerrådet og Dansk Aktionærforening sad med. Og den nye bestyrelse i tilsynet blev sat i stedet.

Mads Bryde Andersen er ikke uvant med bestyrelsesarbejdet. Man kan nærmest kalde ham en blæksprutte, for han favner bredt - ikke kun indenfor sin finansielle ekspertise. Han er blandt andet formand i Radio- og tv-nævnet og bestyrelsesmedlem i Den Berlingske Fond.

- Den nye lov lægger nye rammer for ledelsen af Finanstilsynet. Jeg glæder mig til at være med til at føre lovgivningens intentioner ud i livet og til samarbejdet med de øvrige bestyrelsesmedlemmer og med Finanstilsynets direktion, siger Mads Bryde Andersen.

Også tidligere Topdanmark-direktør Jan Hoffman, finansdirektør i Bestseller Lise Kaae og vicedirektør i Danmarks Nationalbank Jens Lundager er udpeget til bestyrelsen, der næsten er fuldtallig.

Tilbage står nemlig en enkelt stol og venter. Ministeriet oplyser, at der er fundet en kandidat med international finansiel ekspertise - men det sidste medlem vil tidligst kunne udpeges til august.

Bestyrelsen udpeges for to år. Ifølge loven skal den bestå af syv medlemmer: tre medlemmer med juridisk, økonomisk og finansiel indsigt, to med ledelsesmæssig baggrund fra den finansielle sektor, en med ledelsesmæssig baggrund fra det øvrige erhvervsliv og en fra Danmarks Nationalbank.

/ritzau/