Gav samme svar 14 gange på 14 minutter: Mette Frederiksen undgår spørgsmål

Skrevet af Mathias Busekist

17/11/2020
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Statsministeren kom gentagne gange med det samme svar.

Mest læste i dag

Spørgsmålene var mange til Mette Frederiksens (S) spørgetime i Folketinget, men der var især ét svar, som blev gentaget igen og igen. 

Det skriver TV2. 

"Jeg er ked af, at jeg kommer til at gentage mig selv. Men jeg mener det, jeg sagde i Folketinget før. Der er igangsat en redegørelse, og af respekt for det afventer jeg redegørelsen," sagde Mette Frederiksen til journalisterne. '

Hun kom med ovenstående svar hele fjorten gange på fjorten minutter. Det var dét svar, som i alt ni forskellige journalister modtog fra statsministeren. 

Resultatet af redegørelsen

Hun ville af respekt for redegørelsen, ikke svare på spørgsmålet, hun blev stillet af de forskellige journalister. Det var dog ikke kun journalisterne, der modtog dette svar fra Mette Frederiksen.

Det samme gjorde sig gældende, da formændene for Folketingets partier forsøgte at få svar på deres spørgsmål angående håndteringen af minksagen. Også her måtte Mette Frederiksen talrige gange henvise til den kommende redegørelse.

Hun blev spurgt op til flere gange, hvorfor man ikke har stoppet aflivningen af alle raske mink, efter det er kommet frem, at lovhjemmel ikke var på plads. 

Hun svarede, at der kommer en redegørelse i morgen. 

Redegørelsen skal kortlægge forløbet

Redegørelsen, som Mette Frederiksen flittigt henviser til, bliver udarbejdet af Fødevareministeriet. Den har til formål at redegøre hele minksagens forløb. 

Forløbet starter med Mette Frederiksen, der giver ordren, at alle minkavlere skal aflive deres mink. Det er en ordrer, som ikke blev trukket tilbage, selv om man fandt ud af, der ikke var lovhjemmel til at kræve raske mink aflivet. 

Det har medført, at flere partier ønsker en kommissionsundersøgelse af forløbet.