Godt nyt til mange danskere: Kan slippe for mundbind

Foto: Shutterstock.com

De færreste ser det som en fryd at bære mundbind, og nu kan et stort antal danskere glæde sig over, at de slipper.

I de seneste dage har der været tvivl om, hvorvidt de ansatte i detailhandlen ville blive påkrævet at bære mundbind, når de er på arbejde.

Læs også

Ung bilist i kritisk tilstand efter voldsom ulykke

Nu er det blevet meddelt, at de kan slippe for at være enten mundbind eller visir, men det kræver dog, at deres arbejdsplads stiller krav om, at de viser coronapas, når de møder på arbejde.

Det har Epidemiudvalget bakket op om, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse lørdag.

Denne ordning er kommet i stand, da bl.a. Fagbevægelsens Hovedorganisation, der repræsenterer 1,3 millioner medlemmer, har efterspurgt mere en fleksibel ordning for de ansatte i detailhandlen.

"Man skal huske på, at de ansatte skal have mundbindet på hele dagen. Det er efter min mening unødvendigt indgribende, når vi har coronapas," fortæller formand Lizette Risgaard i en pressemeddelelse ifølge SE og HØR.

Mandag den 29. november træder kravet om brug af mundbind i kraft. Det vil dog ikke gælde for de ansatte i butikkerne, men derimod kun for kunderne.

Besøger man eksempelvis en dagligvarebutik på mandag, vil man kunne opleve, at nogle af de ansatte er iført mundbind, mens andre ikke er. Dem, der ikke bærer mundbind, vil i så fald have vist et gyldigt coronapas til deres arbejdsgiver.

Den nye ordning er gældende for de ansatte i detailhandlen, hvorfor muligheden for at slippe for mundbind eller visir mod fremvisning af et gyldigt coronapas kommer til at omfatte rigtig mange ansatte.

Ordningen er gældende for de ansatte i både dagligvarebutikker, indendørs markeder, indkøbscentre, stormagasiner, basarer, arkader og takeawaysteder.

Læs også

Ny coronavariant har fået sit navn: WHO er meget bekymrede

Som tidligere angivet, er det dog ikke alle, der er fritaget fra brug af mundbind eller visir. Det vil kun være i tilfælde af, at den ansatte kan fremvise et gyldigt coronapas til sin arbejdsgiver, inden arbejdsdagen igangsættes.

 

Dagens Gossip