Gør Apple din iPhone langsommere med vilje?

Der findes mange konspirationsteorier om Apple.

Og nu har en Harvard-professor i økonomi så smidt en ny en på bordet i sin blog på New York Times

Overfor sine studerende brokkede han sig over, at hans iphone syntes langsommere med tiden. Normalt, skriver han, regner han ikke med, at hans studerende ligefrem tager “en gammel mands mumlen” seriøst.

Men det gjorde hans studerende Laura Trucco. Og hun gjorde som mange andre gør, når de vil finde løsningen på et problem: Hun googlede.

Læs også: Farlige iphone-opladere tilbagekaldes

Hun opdagede, at hyppigheden af søgninger på “iphone slow” stiger op til tidspunktet for lanceringen af en ny iphone. Faktisk ganske markant op til hver ny version af iphone. For derefter at dale en del.

Laura Trucco lavede derefter samme søgning for Samsung Galaxy - “samsung galaxy slow”. Og det viste sig, at der var langt fra samme tendens.

Læs også: Hackere tager din iphone og ipad som gidsel

Økonomiprofessoren ender i sit blogindlæg med at komme ind på, at grunden til, at søgningerne stiger samtidig med udgivelsen af en ny iphone, højst sandsynligt hænger sammen med, at der samtidig frigives en ny udgave af Apples iOS.

Og når man har opdateret den nye udgave på en gammel telefon med ældre teknologi, så vil telefonen helt naturligt føles langsommere.

Det er en mere plausibel, men også langt mere kedelig teori, slutter professoren.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip