Grønland foretager stor beslutning

Foto: Shutterstock

Det grønlandske parlament har torsdag tredjebehandlet en stor beslutning.

Grønlands parlament har torsdag vedtaget en stor beslutning. Det nordatlantiske selvstyre har nemlig vedtaget, at man fra næste år skal skifte tidszone. Det skriver mediet Sermitsiaq AG ifølge Ritzau.

Ændringen vil ske, når Grønland skifter til sommertid i marts måned. Skiftet betyder, at man i oktober måned ikke skal skifte til vintertid, som vi gør i Danmark.

Læs også

Martins kæreste syntes, han løb en meget mærkelig rute - så forstod hun pludseligt hvorfor

Når grønlænderne har skullet skifte til sommertid, har de også sat urene en time frem. Lovforslaget betyder, at urene ikke skal stilles en time tilbage igen.

Med den nye ændring vil der være den samme tidsforskel mellem Nordamerika og Grønland samt mellem Europa og Grønland. Lige nu er forskellen ikke overraskende fire timer.

Det har dog ikke været nogen let beslutning. Ifølge Sermitsiaq AG, så har der været en bekymring omkring folkesundheden, skulle man vælge at skifte tidszone.

Bekymringen går på, at forslaget vil betyde, at Grønland får en anden tidszone, end man rent geografisk burde have. Det kan der været noget om, i og med at man jo netop skifter tidszone.

Lige nu er man på Island i gang med et stort forskningsprojekt omkring søvn hos unge mennesker, som ligeledes har en forskudt tidszone.

Landsstyreformand Múte B. Egede understregede, da forslaget blev tredjebehandlet, at det er vigtigt, at Grønlands forskere og sundhedsvæsen får adgang til forskningsresultaterne fra Island, når de er færdige. Det forventes de at være i 2024.

Læs også

NASA med vild melding: Det vil ske på Månen i 2030

 

 

Dagens Gossip