NASA med vild melding: Det vil ske på Månen i 2030

Foto: Shutterstock

NASA forudser en stor udvikling på Månen inden for det kommende årti.

Da Neil Armstrong den 20. juli 1969 trådte ud af Apollo 11 og ned på Månen som det første menneske nogensinde, var et meget stort kapitel i verdenshistorien skrevet.

Dog har der ikke været mennesker på Månen siden 1972, altså i 50 år. I de seneste år har der fra astronauter og rumorganisationers side været et større fokus på at undersøge planeten Mars, som man måske mener kan være en mulighed for mennesker at bo på.

Læs også

63-årig kvinde får stor makeover: Da manden ser resultatet, bryder han sammen

Månen er dog ikke et overstået kapitel. Faktisk har NASA store forventninger til fremtiden på Månen. Og vi skal faktisk ikke vente frygtelig længe.

I 2030 vil der ifølge en leder i NASA være mennesker, som bor og arbejder på Månen. Det forudsætter dog, at den nuværende udvikling fortsætter.

Udtalelsen kommer, efter NASA for nylig fik sendt en raket mod Månen ved hjælp af et nyt og kraftfuldt affyringssystem, der hedder ‘Space Launch System’.

Det er startskuddet til de såkaldte ‘Artemis’-missioner, som har til formål at få mennesket tilbage til Månen igen. Det skriver ScienceAlert ifølge Videnskab.dk.

Rumskibet, der hedder Orion, er i denne omgang på vej mod Månen uden astronauter ombord. Den skal teste sine evner til at få en rumkapsel til Månen og tilbage igen.

I næste projekt skal Orion have astronauter med, dog uden at foretage en reel månelanding. Orion skal i stedet cirkulere rundt om Månen for at lave flere undersøgelser.

»Det er det første skridt, vi tager, for længerevarende rumudforskning. Og det er ikke bare for USA, men for hele verden,« siger Howard Hu, som er leder af rumprogrammet.

Når NASA er klar til at sende astronauter til Månen igen, vil man primært udforske Månens sydpol.

Her vil man lede efter vand. Finder man det, så vil man kunne bosætte sig på Månen.

Sker det, så vil det primære arbejde bestå i at foretage minearbejde og forskning.

Læs også

Givskud Zoo med trist meddelelse

 

Dagens Gossip