Har ramt flere danske borgere: Nu udsender Nets vigtig advarsel

Kamille Isaksen

4 uger siden

|

18/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere danskere er ramt.

Dagens topnyheder

Der er allerede flere danskere, som er ramt, og derfor har Nets netop udsendt en advarsel via 'Mit digitale selvforsvar'.

Virksomheden Nets er helt sikkert kendt blande de fleste danskere, men ikke alle ved, hvad virksomheden specifikt beskæftiger sig med.

Nets er en vigtig nordisk leverandør af betalingsløsninger, kort- og informationsservices. Derfor bør man være særlig opmærksom, når de udsender en advarsel.

Denne gang er en svindelmail i omløb - og det er en ganske særlig en af slagsen.

Når advarslen udsendes via 'Mit digitale selvforsvar', betyder det, at flere danskere allerede er ramt, og at truslen er aktuel.

"En mail om remitly.com, der udgiver sig for at være fra Nets, er svindel. I mailtekstens overskrift står der ’Sikkerhedsadvarsel: Usædvanlig aktivitet opdaget’ og tekst om en transaktion til remitly.com, hvor man opfordres til at klikke for at 'Annullere Transaktionen' med henblik på refusion af et beløb, der angiveligt er betalt," forklarer Nets i den udsendte advarsel.

En sådan besked kan sikkert få flere til at sænke paraderne og reagere med det samme - men det skal de altså lade være med:

"Svindlen har til formål at lokke kortoplysninger etc. ud af dig og er såkaldt phishing svindel. Undlad at besvare denne mail og klik ikke på boksen. Mailen kan blot slettes."

Afslutningsvist kommer Nets med en særlig opfordring til dem, der modtager sådanne svindelmails:

"Husk at du kan hjælpe Nets ved at videresende Nets-relaterede mails med forsøg på svindel til phishing-alerts@nexigroup.com."

Du kan se et eksempel på en svindelmail fra Nets herunder.

Foto: Mit digitale selvforsvar