Helle Thorning jubler: Nu har hun gjort det

Skrevet af Mathias Busekist

30/03/2021
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Helle Thorning-Schmidt, Danmarks første kvindelige statsminster, er blot 54 år gammel, men hun har sagt ja til vaccinen fra AstraZeneca.

Mest læste i dag

Og Helle Thorning-Schmidt har såmænd allerede fået sin første coronavaccine. 

Det bekræfter hun via et opslag på sin Instagram.

Helle Thorning-Schmidt har fået den udskældte vaccine fra AstraZeneca, der i dag har ændret navn til Vaxzevria, skudt i armen. Hun sender dermed et signal til sine følgere på Instagram:

Hun håber, at man siger ja til tilbuddet om at få vaccinen.

Foto: Instagram

I Danmark er coronavaccinen fra AstraZeneca dog stadig sat i bero. Det kommer efter uforklarlige blodpropper og dødsfald, der har rystet adskillige lande. 

Den er blevet sat i bero i yderligere to uger. 

Men sådan forholder det sig ikke i Storbritannien, hvor Thorning er bosat, hvorfor hun kunne få sin vaccine nu. I Storbritannien har 45,6 procent af befolkningen modtaget det første skud med coronavaccinen.

Hvis man sammenligner dette med Danmark, så er man herhjemme håbløst bagud. I Danmark har kun 12 procent af befolkningen fået det første skud, og det går såmænd endnu dårligere i resten af Europa.

"Første skud. Sikke en bedrift for videnskaben og samarbejdet mellem det frie marked og staten. Ja, det var AstraZeneca," skriver Thorning på Instagram.

Og spørger man Helle Thorning-Schmidt, så er hun ikke bange for, at det er AstraZeneca-vaccinen, hun har fået. 

"eg har det personligt rigtig godt med det. Jeg stoler meget på det europæiske lægemiddelagentur og det britiske lægemiddelagentur, som er meget striks, og når man ikke sætter sig grundigt ind i videnskaben, som jeg ikke har gjort, så må man stole på myndighedernes anbefalinger," siger hun til Ekstra Bladet.