Her er 5 gode grunde til at drikke et glas bobler i dag

Hver dag er en fest, og festen bliver bare lidt bedre med et glas bobler, ligemeget om man er til Champagne, Cava eller Prosecco.

Og det heldige ved det hele er, at der faktisk er nogle gode effekter ved at tage et enkelt glas en gang imellem.

Dagens.dk har samlet fem gode grunde til, at gøre din dag lidt mere glamorøs og poppe en flaske champagne:

1. Det hjælper på hukommelsen.
Forskere har bevist, at det hjælper på hukommelsen at tage op til tre glas champagne eller bobler om ugen.
Resultaterne fra 2013 er lavet af forskere fra University of Reading i England. Der er et højere indhold af fenolforbindelser i champagnen, og det er dem, som styrker din hjernes kognitive funktioner, og dermed kan forbedre din hukommelse og hjælpe til at forhindre demens.

2. Boblerne er også gode for hjertet.
Samme universitet, som stod bag undersøgelsen ovenover, har også lavet forskning tilbage i 2009, som viser, at champagne og de andre bobler er gode for hjertet. Hvor hvidvin er knap så god til at forhindre hjerte- karsygdomme som rødvin, så kan Champagne, Cava og Prosecco godt give samme effekt. De indeholder ligesom rødvin nemlig en stor mængde polyfenoler, fordi de også er lavet af vindruer brugt ti de mørke vine, og det er polyfenolerne, som er gode for hjertet.

Læs også: Sarah tabte halvdelen af sin vægt ved at droppe denne populære del af sin kost

3. Boblende vine indeholder færre kalorier end de andre vine
I et glas bobler er der ca. 91 kalorier, hvor der i et glas rød- eller hvidvin er ca. 100. Det kan man se på hjemmesiden Calorie Count. Det er altså ikke ligefrem vin, man skal vælge at slukke tørsten med, hvis man tæller kalorier, men vil man have et lille forspring samtidig med, at man har lyst til noget vin, så er det de boblende slags, man skal gå efter.

4. Det er ikke så dyrt, som man tror.
Bobler kan være mange ting. Champagne er jo nok en de mest kendte former, men Cava og Prosecco kan smage rigtig godt, og der findes mange slags, som ikke er så dyre. Nu har du gode sundhedsmæssige grunde til at drikke nogle glas om ugen, så hvorfor ikke skynde dig at få fat i nogle bobler og gøre denne uge mere festlig?

5. Man kan faktisk godt opbevare en boblenede vin i nogle dage.
Hvis man bor alene er det ikke så sjovt at åbne en gang bobler, for at drikke en halvflad vin de næste par dage. Men man kan faktisk holde den gående nogle dage med metalpropper med clips, skriver Thomas Ilkjær, vinspecialist for Politiken.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip