Her er verdens stærkeste militær: Danmark ligger ikke ligefrem i toppen

Foto: Shutterstock

Det er lang tid siden, at der har været så meget fokus på Forsvaret og internationalt militært samarbejde, som der er lige nu.

Krigen rykkede uhyggeligt tæt på, da Rusland startede en invasion af Ukraine d. 24. februar i år, og siden da har verdens fokus været på konflikten, Rusland, sanktioner mod landet og internationale militære samarbejder såsom NATO. 

Sjældent har det været så vigtigt at have et stærkt militær eller være i en stærk militæralliance som nu, og det blev helt tydeligt, da Rusland angreb Ukraine, mens verden så på, da landet ikke er medlem af NATO.

Læs også

Droppede date night med kæresten: Nu har hun tabt sig over 30 kilo

Mange frygter at Rusland kan finde på at angribe andre lande, og det er en nation, som de færreste kan hamle op med alene, da Rusland ifølge Global Firepower har ét af verdens aller stærkeste militære. 

Siden rangerer hvert år en stor del af verdens lande på en liste, hvor landene placeres alt efter deres militærs styrke, som vurderes ud fra en lang række ting såsom økonomi, antal soldater, antal køretøjer/fly og lignende, geografisk placering og meget andet. 

Det eneste, som der ikke tages højde for, er antallet af atombomber, som Rusland og USA har langt flest af sammenlignet med andre lande. 

De to lande har nemlig begge omkring 6.000 atombomber, mens Frankrig, som er det land, der har tredjeflest atombomber, 'kun' har cirka 290 atombomber. 

Læs mere om verdens landes arsenal af atomvåben ved at trykke her

I år figurerer 142 lande på listen, som har Island i bunden, og Rusland ligger faretruende højt. Det er nemlig kun USA, som har et stærkere militær, da Rusland ifølge siden har verdens andenstærkeste militær. 

Resten af top 10 består af Kina på tredjepladsen, Indien på fjerdepladsen, Japan på femtepladsen og herefter Sydkorea, Frankrig, Storbritannien, Pakistan og Brasillien. 

Derefter kommer Italien, Egypten, Tyrkiet, Iran, Indonesien, Tyskland, Australien, Israel, Spanien og Saudi Arabien. 

Ukranie befinder sig på en 22. plads og på en 25. plads kommer det første skandinaviske land i form af Sverige. 

Nordkorea 'får' en 30. plads, og vi skal helt ned på 33. pladsen for at finde Norge og 57. pladsen for at finde Danmark, som kun lige overgår Finland, der ligger på 58. pladsen. 

Hviderusland, som åbenlyst har støttet Rusland siden starten af krigen, ligger på 52. pladsen. 

De 20 lande med det svageste militær er Nicaragua, Bosnien-Hercegovina, Eritrea, Mauritania, Namibia, El Salvador, Madagascar, Luxembourg, Burkino Faso, Gabon, Montenegro, Panama, Den Centralafrikanske Republik, Nordmakedonien, Surinam, Sierra Leone, Liberia, Somalia, Kosovo, Bhutan og nederst Island. 

Se hele listen og landenes 'score', samt om de har rykket sig siden sidste år ved at trykke her.

Læs også

Trump: USA vil ikke forsvare NATO-landene, hvis Rusland angriber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip