Her er Vilhelmsens plan for SF

Ritzau har under valgkampen spurgt formandskandidaterne i SF om, hvad de vil prioritere i de første 100 dage, hvis de bliver formand.

Her kan du se, hvad SF's nye formand Annette Vilhelmsen, som lørdag afløser Villy Søvndal på posten, svarede:

Spørgsmål: Hvad er det vigtigste politiske projekt for dig at få gennemført eller sat på regeringens dagsorden inden for de første 100 dage med dig i formandsstolen?

Svar: Formandsvalget finder sted midt i finanslovforhandlingerne, så den kommende tids dagsorden er sådan set sat. Villy og Thor er allerede nu i gang, og jeg har stor tiltro til deres arbejde.

Derudover ligger der en stor organisatorisk opgave i at få etableret en stærk sammenhæng mellem folketingsgruppens arbejde og de konkrete erfaringer og den konkrete virkelighed uden for Christiansborg.

- Et stærkt SF i regeringen er afhængig af en direkte kontakt med den hverdag, vi lovgiver om.

Spørgsmål: Vil du komme med yderligere initiativer på dagpengeområdet inden for de første 100 dage, hvis regeringens planlagte initiativer viser sig ikke at redde alle dagpengemodtagere efter nytår?

Svar: Vi skal følge akutpakkens virkning meget, meget nøje. Samtidig skal vi være åbne for initiativer, der ikke nødvendigvis ligger inde under dagpengeloven, men som kan bidrage til at sikre de ramte mod personlig ruin.

Spørgsmål: Hvad vil du måles på efter de første 100 dage i formandsstolen?

Svar: Jeg vil bruge min tid på at lægge nogle spor, der kan styrke SF som parti og regeringspartner, så kan andre bruge deres tid på at måle og veje.

Spørgsmål: Vil du love medlemmerne, at SF får fremgang i meningsmålingerne inden for de første 100 dage med dig som formand?

Svar: Medlemmerne af SF ved godt, at vi har hårdt arbejde forude, så jeg vil slet ikke begive mig ind på sådanne garantier.

Spørgsmål: Kan du se for dig, at regeringen laver en kontanthjælpsreform med Venstre?

Svar: Venstres politik ligger meget langt fra regeringens og S's politik. Men hvis de vil støtte op om vores politik, så er de jo velkommen.

Spørgsmål: Vil du give en garanti for, at SF er en del af regeringen frem til og med næste valg?

Svar: Klart, for regeringssamarbejdet giver SF fantastiske muligheder for hver dag at påvirke samfundsudviklingen i en rigtig retning - hen imod et mere bæredygtigt og lige samfund.

Spørgsmål: Er der plads til, at den tabende part bliver minister, hvis du vinder formandsvalget?

Svar: Selvfølgelig.

Spørgsmål: Vil der blive rykket rundt på ordførerskaber og ministerposter, hvis du bliver formand?

Svar: Jeg leger ikke navneleg i medierne. Efter afstemningen sætter vi os ned og laver det stærkeste hold i forhold til vores udfordringer.

Spørgsmål: Kan du sætte navn på nogen, der helt sikkert bliver minister under din ledelse?

Svar: Igen, jeg leger ikke navneleg i medierne. Alle skal bidrage, der hvor de kan bidrage bedst.

/ritzau/

 

Dagens Gossip