Så mange udlændinge sidder fængslet i Danmark

Skrevet af Nicolai Busekist

03/10/2020
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Antallet af udlændinge, der sidder fængslet i Danmark stiger og stiger.

Dagens topnyheder

Nye tal, der viser, hvor mange udlændinge, der sidder bag tremmer i de danske fængsler vækker forargelse på Christiansborg, skriver B.T.

Derfor bliver det nu på ny diskuteret, hvorfor de ikke bliver sendt retur til deres hjemland, hvor de i stedet kan afsone deres straffe.

Siden 2004 er andelen af indvandrere, der sidder bag tremmer i de danske fængsler mere end fordoblet. I alt sidder der nu hele 548 udlændinge fængslet.

Det er svarende til, at 21,9 % af de indsatte i danske arresthuse er udlændinge. I de lukkede fængsler er tallet 15,7 %, og i Københavns fængsler er tallet 27,6 %.

Alt dette viser en opgørelse, der er udarbejdet af Kriminalforsorgen, og fremsendt til Folketingets restudvalg i denne uge.

'De her tal er fuldstændig uacceptable'

Peter Skaarup, der er retsordfører i Dansk Folkeparti, har udtalt, at han mener, at tallene er fuldstændig uacceptable. Desuden understreger han også, at han mener, at de skal afsone deres dom i hjemlandet.

Det bør desuden bemærkes, at i denne opgørelse er 'udlændige' defineret ved, at de ikke har nogen tilknytning til Danmark.

Det betyder, at de ikke har et dansk CPR-nummer eller bopæl her i landet. Derfor er det enten turister, asylansøgere eller personer, der opholder sig ulovligt i landet.