Højt smittetryk: Nu kommer de og ringer på din dør

Foto

Styrelsen for Patientsikkerhed vil i weekenden stemme dørklokker.

Styrelsen for Patientsikkerhed besluttede sammen med Odense Kommune, at HC Andersen Skolen og Abildgaardskolen skulle lukkes, da man i øjeblikket oplever, at smittetrykket er for højt.

Det er ikke engang 24 timer siden, at man kom frem til ovennævnte konklusion, men nu sætter de altså yderligere ind. 

Det skriver B.T. 

Læs også

Efter dramatisk kidnapning: Nu er der nyt

Beboerne i Vollsmose kan nemlig se frem til, at de får besøg fra Styrelsen for Patientsikkerhed, da de i samarbejde med Odense Kommune tager rundt for at fortælle beboerne om smitteudfordringerne. 

I Vollsmose taler tallene da også for sig selv.

De havde således et incidenstal på 131,2 den 11. februar, men blot femten dage senere, den 26. februar, var dette tal steget til 710,9. 

"Jeg håber, at rigtig mange vil hjælpe med at formidle de vigtige budskaber til familie og bekendte eller tilbyde at købe ind for en nabo, der er smittet eller særligt udsat. Indsatsen de næste par dage er afgørende for at få bremset smittespredningen ikke kun i Vollsmose men i hele kommunen," kommer det fra borgmester Peter Rahbæk Juel til B.T.

Styrelsen for Patientsikkerhed har formet en enhed, som lørdag vil opsøge så mange beboere som muligt.

De medbringer informationsmaterialer, der er skrevet på flere sprog for at kunne fortælle flest muligt om isolation og hvad man skal gøre, hvis man oplever symptomer.

De håber, at dette vil give pote, da det giver Vollsmoses beboere muligheden for at snakke med en medarbejder, der vil kunne besvare deres eventuelle spørgsmål. 

Der er dog allerede blevet indsat en række initiativer, der har til grundlag at hjælpe smitten ned i Vollsmose. De har blandt andet kontakt til de åbne butikker, formidling via ambassadør netværk og moskeer, og så naturligvis testindsatsen. 

"Test er vejen til genåbning. På tværs af byen er der nu oprettet syv kvikteststeder og der er yderligere 5-6 på vej i næste uge. Dem håber jeg, så mange som muligt vil benytte sig af og lade sig teste op til to gange om ugen. Det er nødvendigt, hvis vi skal bekæmpe smitten og forhindre den i at brede sig yderligere," fortæller Peter Rahbæk Juel til B.T.

Læs også

Uhyggeligt øjeblik fanget på baby-monitor

 

Dagens Gossip