Hold fast på hatten: DMI melder om efterårsblæst på vej over Danmark

17/09/2023 09:45

Henrik R

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
DMI forventer, at i dag bliver den sidste 'sommerdag' hvor det bliver muligt at tage en dukkert, uden at det giver forfrysninger. Fra i morgen begynder efterårsvejret for alvor, og det betyder blæst og regn.

Mest læste i dag

Efter en periode med højtryk øst for Danmark, der har holdt vejret stabilt, er der nu ændringer på vej. Fra mandag kan vi forvente typisk dansk efterårsvejr, når en række fronter fra vest bringer skyer, regn og ikke mindst blæst ind over landet.

Mandag: Blæsende start på ugen

Mandagen byder på skyet vejr med enkelte byger, men også mulighed for sol, især i den sydlige og østlige del af Danmark. Temperaturen vil ligge mellem 20 og 25 grader. Vinden vil være jævn til hård fra sydøst og kan ved Kattegat nå op til kulingstyrke. Vinden vil i løbet af dagen dreje til sydvest, især i den sydlige og vestlige del af landet.

Tirsdag: Kraftige vindstød

Tirsdag vil være præget af byger og enkelte solstrejf, men overvejende skyet vejr med regn fra vest. Vinden vil være jævn til hård fra sydvest og kan ved kysterne nå op til kuling med kraftige vindstød.

Onsdag: Blæsten fortsætter

Onsdag vil også byde på skyet vejr med perioder af regn. Vinden vil fortsat være frisk til kuling fra sydvest, så det er en god idé at sikre havemøbler og løse genstande.

Torsdag og fremefter: Ustadigt vejr

Resten af ugen ser ud til at fortsætte i samme ustadige stil med byger og blæst, og temperaturen vil ligge på et typisk efterårsniveau.

Det er nu sikkert, at vi går en blæsende efterårsperiode i møde, så det er tid til at finde de varme jakker og støvler frem. Med både regn, byger og blæst på programmet, er det danske efterårsvejr for alvor ved at melde sin ankomst.