Holger Rune vågnede op til stort chok: Nu bryder han tavsheden

Skrevet af Emil Martesen

12/01/2024
Foto: Jb Autissier/Ritzau Scanpix
Foto: Jb Autissier/Ritzau Scanpix
Nu bryder den danske tennisstjerne tavsheden i kølvandet på det store chok.

Dagens topnyheder

Der er flere ting, der har ændret sig for Holger Rune i denne sæson. Blandt andet har han fået Severin Lüthi med på holdet, som sammen med Boris Becker skal fungere som træner for ham i denne sæson.

Hertil er der også noget andet, der har ændret sig. Han har ikke haft sin kæreste, Caroline Donzella, med i Australien. Hun var ellers med i Torino, hvor han spillede ATP Finals, og senere var hun også med familien Rune på ferie i Dubai.

Men det er ikke kun i Holger Rune-lejren, at der er gang i svingdøren.

2023 har været et år fyldt med begivenheder for det danske kongehus, og det blev der for alvor sat to streger under nytårsaften, da dronningen løftede sløret for hendes abdicering.

Og inden længe lakker et 52 år langt eventyr mod enden for dronningen, inden kronprins Frederik fremover skal stå i spidsen.

Den danske tennisstjerne Holger Rune vågnede da også op i Brisbane i Australien til nyheden om Dronning Margrethes abdikation, hvor han sandsynligvis en af de sidste danskere til at høre om det kommende tronskifte.

Den 20-årige atlet, der befandt sig på den anden side af jorden, hvor klokken var tre om natten, lagde heller ikke skjul på sin overraskelse over nyheden:

"Det var godt nok en vild nyhed at vågne op til 1. januar", sagde han til Ekstra Bladet.

Holger Rune, der forbereder sig til sin første runde i Australian Open mod den japanske spiller Yoshihito Nishioka, reflekterede over den afgående dronnings betydning og udtrykte spænding for fremtiden under Kronprins Frederik:

"Det bliver spændende med Frederik. Det er dejligt for ham. Han er sjov, og han er et dejligt menneske. Så det skal nok blive rigtig godt", siger tennisdanskeren.

Rune, der tidligere har været i selskab med Kronprins Frederik, blandt andet under Wimbledon, beskrev kronprinsen som en person med 'vild energi' og takkede ham for den støtte, han modtog under en kamp mod Grigor Dimitrov.

Deres bekendtskab går tilbage til 2019, da Holger Rune vandt French Open for juniorer.

Kronprins Frederik bliver konge om intet mindre end to dage, hvor du kan følge hele seancen i dit fjernsyn.