Mathias Gidsel deler ud af hemmelighederne: Her vidste han det

Skrevet af Emil Martesen

20 uger siden

|

10/01/2024
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Den danske landsholdsstjerne deler ud af hemmelighederne.

Dagens topnyheder

Der er forskellige veje til toppen, og det har Mathias Gidsel i den grad mærket.

I dag bliver talenterne nemlig yngre og yngre, men historien var en helt anden for den danske landsholdsback, der i første omgang ikke troede han skulle håndboldvejen.

Hans første sportslige kærlighed var nemlig fodbold - men som han selv indrømmer, var det en kærlighed, der ikke var bestemt til at blomstre.

24-årige Mathias Gidsel husker tilbage på sin tid i skoleturneringer med en humoristisk selvindsigt:

"Det ville være løgn, hvis jeg stod og påstod, at jeg var god til at spille fodbold", fortæller han til Ekstra Bladet efter en træning i München kort inden Danmark tager hul på EM-slutrunden.

Det var på en idrætsefterskole på Fyn, at Mathias Gidsel indså, at hans talent lå et andet sted:

"Jeg stoppede, da jeg tog på Oure, så det var en kort karriere", siger han videre. Det var her, han blev bevidst om sit håndboldtalent, en opdagelse der skulle forme resten af hans liv.

Mathias Gidsels historie er et eksempel på, at vejen til succes ikke altid er lige. Selvom han var venstrebenet i fodbold, var det svært at se, hvilket ben han var bedst med - et tydeligt tegn på, at hans fremtid lå et andet sted.

Selv i opvarmningen til landsholdstræningen, hvor fodbold indgår, erkender Mathias Gidsel, at han ikke er blandt de bedste.

Men denne ydmyghed forhindrer ikke Mathias Gidsel i at skinne på håndboldbanen, hvor han igen vil vise prøver på sit talent, når Danmark åbner EM mod Tjekkiet i morgen, torsdag.

Du kan følge Mathias Gidsel og resten af Nikolaj Jacobsens tropper fra torsdag og de kommende uger, når EM i Tyskland løber af stablen.