Hospital ramt af granater i Donetsk

Granater ramte mandag et hospital i Donetsk i det østlige Ukraine. Mindst seks personer blev såret, mens hospitalsbygningens facade blev beskadiget, og vinduer blev blæst ud, siger embedsmænd og øjenvidner til AFP.

Talsmænd for oprørerne siger, at en læge og fem patienter blev såret af granater, der også beskadigede et universitet i nærheden.

Angrebet skete samtidig med, at prorussiske separatister og regeringsstyrker kæmpede om stillinger ved lufthavnen i Donetsk, efter at ukrainske styrker søndag iværksatte en modoffensiv i et forsøg på at genvinde tabt terræn.

- Tre soldater blev dræbt under kampene, siger Ukraines militær.

En militær talsmand siger til Reuters, at "separatisterne i Donetsk og Lugansk fortsætter med at beskyde lufthavnen og beskyde vore stillinger".

Han siger, at oprørerne vil erobre området for at have et udgangspunkt for en ny offensiv.

- Men vi opgiver ikke lufthavnen, siger han og tilføjer, at 66 soldater er blevet såret i det seneste døgn.

Ukraines militær påstår, at omkring 700 russiske soldater skal have krydset grænsen til Ukraine mandag for at hjælpe de prorussiske separatister.

- Her til morgen gik to grupper af væbnede styrker fra Rusland over grænsen og ind i separatisternes territorium, siger talsmanden, Andrij Lysenko.

Moskva advarede samtidig Ukraines regering om, at det ville være "en strategisk fejltagelse" at forsøge at løse krisen i landet med militære midler.

- Det ville kunne få uoprettelige følger, hedder det i advarslen fra Ruslands udenrigsministerium.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, sagde søndag, at den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, har afvist en fredsplan som den russiske leder fremlagde i sidste uge.

Planen indeholdt ifølge Moskva et forslag om en ny, gensidig våbenhvile mellem de ukrainske styrker og de prorussiske separatister i det sydøstlige Ukraine.

Over 4800 mennesker er siden april blevet dræbt under konflikten i Ukraine.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip