Hurtigere og bedre internet i togene er på vej

Togpassagerer kan se frem til hurtigere internet og sikrere mobilforbindelser.

Banedanmark, DSB og Arriva har besluttet, at internet- og mobilforbindelserne i togene skal forbedres i løbet af de kommende to-tre år.

I en analyse, som Banedanmark har lavet sammen med DSB, Erhvervsstyrelsen og internationale rådgivere, er det blevet fastslået, at dækningen i togene ikke er tilstrækkelig, og det bliver der nu rådet bod på.

- Det er et stort skridt frem, at ikke blot forligskredsen, men også teleselskaberne, DSB og Arriva bakker op om, at vi skal have et velfungerende internet i togene, og at de har sat en frist, vi kan holde dem op på, lyder det fra transportminister Magnus Heunicke (S) i en pressemeddelelse.

For at nå i mål vil Banedanmark opgradere sin maste-infrastruktur for at forstærke mobilnettet, mens togene vil blive udstyret med såkaldte "repeatere", der styrker internetforbindelserne.

Da tiltaget er af en større karakter, ventes det, at de nye forbedringer falder på plads i løbet af de næste to-tre år.

- Godt internet er nemlig en forudsætning for, at toget kan bruges som arbejdsplads, og at det for alvor er konkurrencedygtigt i forhold til transport med fly og biler.

- Men jeg er – ligesom alle andre togpassagerer – utålmodig. Vi skal have det til at fungere så hurtigt, det overhovedet er muligt, siger Magnus Heunicke.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip