Hvis du bruger MobilePay, bør du læse dette

Emil Martesen

18 uger siden

|

15/02/2024
Nyheder
Foto: Dagens.dk
Hvis du er blandt dem, der bruger MobilePay, så bør du læse dette.

Dagens topnyheder

Det er langtfra første gang, og det bliver bestemt heller ikke sidste gang.

Og hvis du har MobilePay, bør du spidse ører.

Sagen er den, at der netop er blevet udsendt en advarsel via appen 'Mit digitale selvforsvar', som samtlige af MobilePays brugere bør forholde sig til.

I den udsendte advarsel skriver 'Mit digitale selvforsvar', som også er afsenderen, at svindlere udgiver sig for at være fra MobilePay.

Svindlerne påstår, at dine oplysninger er udløbet, men det er altså ikke tilfældet. Du skal under ingen omstændigheder klikke på det medsendte link, som de skriver, at du skal klikke på for at opdatere oplysningerne.

Det er værd at nævne, at MobilePay selv aldrig ville bede om dine personlige oplysninger via sms, mail eller anden uopfordret henvendelse.

Advarslen lyder således:

"Vær ekstra opmærksom, hvis du modtager en mail eller sms fra MobilePay.

I øjeblikket er der adskillige falske sms'er og mails i omløb, der angiveligt kommer fra MobilePay. Fælles for disse er, at svindlerne påstår, at dine oplysninger er udløbet.

De opfordrer dig derfor til at klikke på det medsendte link for at opdatere dine oplysninger. Lad være med det! Beskeden er falsk og kommer ikke fra MobilePay.

Formålet er at franarre dig dine personlige oplysninger gennem linket.

MobilePay har i lignende sager oplyst, at de aldrig beder om dine personlige oplysninger via SMS, mail eller anden uopfordret henvendelse.

Husk at du altid kan kontakte MobilePay gennem officielle kanaler, hvis du er i tvivl, om beskeden kommer fra dem.

Flere gode råd:

  • Forhold dig kritisk til afsenderen og emnet. Svindlere er gode til at få mails og sms’er til at ligne, at de kommer fra MobilePay, banker eller myndigheder.

  • Undlad at indtaste personlige oplysninger ved at klikke på links i mails eller sms'er. Log altid direkte på appen eller hjemmesiden.

  • Undgå at klikke på links i mails og sms'er."