Hvis du indimellem besøger Ikea, bør du læse dette

Skrevet af Emil Martesen

11 uger siden

|

13/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du indimellem lægger vejen forbi Ikea, så bør du læse dette.

Dagens topnyheder

Den svenske møbelgigant har trukket et hav af overskrifter gennem tiden.

Både på godt og ondt.

Men nu kan Ikea løfte sløret for et dristigt skridt ind i 2024: priserne vil fortsat falde over hele linjen, i håb om at tiltrække flere kunder og booste salget globalt.

Beslutningen spejles i en tid, hvor forbrugerne ånder lettede op over aftagende inflation og reducerede omkostninger ved transport og råmaterialer.

Det skriver CNBC mandag.

De lægger heller ikke skjul på, at Ikeas strategi afspejler et ønske om at vende tilbage til priserne før 2022's inflationshop.

Tolga Öncü, detailhandelschef for Ingka Group, som er den største ejer af Ikea-butikker, delte med mediet, at prisnedsættelserne fra september har ført til en bemærkelsesværdig vækst i både kundestrømme og salg.

Han fortæller i samme ombæring, at mange kunder kæmper med "tyndere tegnebøger", og det gør prisnedsættelserne endnu mere væsentlige.

Ingka Group har alene fra september til november investeret over en milliard euro i at sænke priserne på tværs af deres markeder.

Denne aggressive prisstrategi kommer i kølvandet på faldende inflation, men også midt i en tid, hvor geopolitiske spændinger ved Rødehavet har forårsaget betydelige forstyrrelser i skibsfarten, med angreb fra Houthi-bevægelsen forårsager omfattende sikkerhedsproblemer og forsinkelser i fragt.

På trods af disse udfordringer står Ikea fast i deres løfte om at fortsætte med at sænke priserne:

"Ikea er mere og bedre rustet, end vi nogensinde har været, så vi vil holde vores løfte om at fortsætte med at sænke priserne i alle de lande, hvor vi opererer", lød det fra ham til CNBC mandag.

Den svenske møbelgigant vil sænke priserne over hele verden.