I år er det dræbersnegle-år

Skrevet af Redaktionen

11/08/2014

Dagens topnyheder

Hvis du har set rigeligt med dræbersnegle i år, så er det ikke en tilfældighed. 2014 har nemlig været et fremragende år for de upopulære skadedyr.

- Der er rigtig mange i år. Vi havde et varmt og fugtigt forår, og det har givet dem vind i sejlene, siger Stine Slotsbo, post doc ved Institut for Bioscience på Aarhus Universitet, til Søndagsavise

Hun forklarer, at man i Danmark faktisk ikke officielt registrerer, hvor stor snegleplagen i et pågældende år er, men hun er ikke selv i tvivl om, at 2014 er et af de år, hvor der er ekstra mange snegle.

Mange tror, at vinteren har stor betydning for, om der kommer mange snegle, men det er foråret, som er afgørende.

Snegle-ukrudt
Sneglene kan godt lide fugt og skygge, så når der er høj sol hele dagen, er der måske mange haveejere, som ikke er så generet af dem.
-Men i skumringen kommer de frem, siger Stine Slotsbo og fortsætter:

- Jeg anbefaler, at man simpelthen betragter dem som ukrudt. Gå rundt i skumringstiden hver aften, og saml dem ind, put dem i en pose, og smid dem ud. Det ville jeg selv gøre, siger hun.
Nu er sommeren over os, men ellers er det særligt effektivt at indlede jagten på sneglene allerede om foråret, inden de lægger æg. Så kan én dræbt snegl betyde, at flere generationer af snegle ikke bliver født og spreder ulækre slimspor sommeren over.

- Har man en have, der er meget ryddet for buske og vækster, har sneglene sværere ved at leve der. Men desværre gør det sig også gældende for mange andre dyr, som det kan være hyggelige at have, for eksempel pindsvin, siger Stine Slotsbo.

Fyldt med bakterier
Dræbersnegle er ikke bare ulækre at se på, men også ofte fyldt med bakterier som eksempelvis colibakterier, der findes i afføring. Sneglene kan, ifølge stopsneglene.dk, også bære på salmonella. Derfor bør man vaske hænder grundigt, hvis man har været i nærheden af dyrene.