I dag sker det: DMI melder om hedebølge i Danmark

Skrevet af Henrik R

16/06/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Der er risiko for hedebølge i Danmark, og den kan meget vel begynde allerede i dag.

Dagens topnyheder

Kære landmænd, havemennesker og strandgæster; vær beredt!

DMI har meddelt risiko for hedebølge, der fejer ind over store dele af Jylland i denne weekend. DMI definerer en hedebølge som en periode, hvor gennemsnittet af de højeste registrerede temperaturer målt over tre sammenhængende dage forventes at overstige 28 grader. Og ja, det ser ud til, at vi får en rigtig varm weekend.

Bag denne stegende varme står et højtryk, der har indfundet sig over Skandinavien. Dette højtryk betyder generelt svage vinde over Danmark, og når luften nærmest "står stille" over land, opvarmes den lettere end i blæsende forhold.

Det kan føre til, at temperaturen skyder op og krydser grænsen for hedebølge-kriteriet fra i dag.

Men inden du pakker din strandtaske og forbereder dig på tre dage med konstant solskin, skal du vide, at situationen stadig er lidt usikker.

Skyer og byger kan dukke op fra øst eller sydøst, som kan dæmpe solens stråler og give os et mere blandet vejr. Da prognoserne endnu ikke er sikre på skyernes placering, er temperaturens forudsigelse også usikker. Derfor har DMI sendt en risikomelding i stedet for et officielt varsel.

DMI overvåger nøje situationen og vil løbende opdatere prognoserne. Uanset om temperaturen sniger sig op over de 28 grader i alle tre dage eller ej, så er det et signal om, at sommeren er kommet for fuld styrke. Det er tid til at finde solbrillerne, holde sig hydreret, og nyde de lange lyse nætter, som Danmark er berømt for.