I dag sker det: The Beatles udgiver deres sidste sang nogensinde

Skrevet af Kamille Isaksen

28 uger siden

|

02/11/2023
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Beatles-fans kan godt begynde at glæde sig. For bandets sidste sang nogensinde bliver nemlig udgivet i eftermiddag.

Dagens topnyheder

En hidtil ukendt Beatles-sang, "Now and Then", ser endelig dagens lys takket være kunstig intelligens. 

Sangen, der oprindeligt blev optaget i John Lennons lejlighed i New York kort før hans tragiske død, blev afvist på grund af støjproblemer i optagelsen af Lennons vokal. Men med hjælp fra avanceret teknologi er John Lennons stemme blevet 'reddet' og kan nu høres klart og tydeligt.

Det skriver TV 2

Paul McCartney, det ene af de to tilbageværende Beatles-medlemmer, afslørede tidligere i år, at "Now and Then" ville blive udgivet som den sidste Beatles-sang nogensinde.

Sangen har en særlig betydning for McCartney, der beskriver den som "ægte Beatles-indspilning," idet den inkluderer samtlige medlemmer, inklusive John Lennon, som blev dræbt af en fan et år efter indspilningen.

Optagelsen, der oprindeligt blev præsenteret for McCartney i 1994 af Lennons enke, Yoko Ono, havde dog tekniske problemer, der forhindrede dens offentliggørelse. Produceren Jeff Lynne forsøgte i årevis at forfine de gamle kassettebånd, der var tiltænkt som demobånd, hvilket resulterede i udgivelserne "Free As A Bird" og "Real Love". Dog blev "Now and Then" holdt tilbage på grund af støjproblemerne.

Ved brug af kunstig intelligens lykkedes det endelig at fjerne støjen fra Lennons vokal, hvilket muliggjorde udgivelsen af denne legendariske Beatles-sang. George Harrison, som bidrog til optagelsen inden sin død i 2001, har elektrisk og akustisk guitar på nummeret. Ringo Starr har lagt trommer, mens Paul McCartney, i stil med George Harrison, har leveret en guitarsolo med slide. Der er også lagt korstemmer på sangen.

Ringo Starr beskrev oplevelsen som følelsesladet og næsten som om, John var tilbage i rummet. 

Sangen hedder "Now and Then", og den bliver udgivet klokken 15.00 dansk tid. Derudover udkommer der  fredag en musikvideo til sangen.