IKEA tilbagekalder populær produkt: Risiko for forbrænding og elektrisk stød

Skrevet af Nicolai Steinicke

10/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
IKEA tilbagekalder et produkt på grund af risikoen for forbrænding og elektrisk stød.

Dagens topnyheder

IKEA har valgt at tilbagekalde opladeren med artikelnummeret 504.611.93, da de ikke mener, at den lever op til sikkerhedsstandarderne hos dem.

Det skriver den svenske kæde i en pressemeddelelse.

- Hos IKEA har vores kunders sikkerhed højeste prioritet. Derfor tilbagekalder vi ÅSKSTORM 40W USB-oplader i mørkegrå på grund af risiko for forbrænding og elektrisk stød forårsaget af slid på ledningen.

- IKEA udvikler sine produkter ved hjælp af et grundigt risikovurderings- og testprogram for at sikre, at produkterne lever op til alle gældende love og standarder på de markeder, hvor de sælges. Dog er vi blevet gjort opmærksomme på, at ledningen på ÅSKSTORM 40W USB-oplader i mørkegrå kan blive slidt og gå i stykker med tiden, når den vikles omkring opladeren eller bøjes frem og tilbage. Den beskadigede ledning kan medføre forbrændinger og elektriske stød. Derfor tilbagekalder vi ÅSKSTORM 40W USB-oplader i mørkegrå.

Den mørkegrå ÅSKSTORM 40W USB-oplader kan identificeres med modelnummeret ICPSW5-40-1, som findes på en etiket på bagsiden af USB-opladeren.

De beder alle kunder om at returnere opladeren, hvor de kan få pengene tilbage. Kvitteringen er ikke nødvendig.