Ikke sket siden 2006: Nu er der glædeligt nyt til over 300.000 danskere

Skrevet af Emil Martesen

04/11/2023
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der er glædeligt nyt til over 300.000 danskere.

Mest læste i dag

Diabetikere i Danmark står eftersigende over for en betydelig lettelse i deres dagligdag.

EU-kommissionen har lagt op til en ændring i kørekort-reglerne, der vil fordoble varigheden af kørekort for diabetikere fra fem til ti år, en ændring der vil berøre over 300.000 danskere ved at spare dem for både tid og penge.

Det skriver Ekstra Bladet.

Denne ændring er en del af en større revision af EU's kørekort-direktiv, som ikke har set en opdatering siden 2006.

Og ifølge de seneste tal fra Diabetesforeningen vil omkring 35.000 danskere med type 1-diabetes og 274.000 med type 2-diabetes nyde godt af de nye regler.

Claus Richter, administrerende direktør i Diabetesforeningen, lægger heller ikke skjul på, at han er særdeles tilfreds med udviklingen:

"Det er meget gode nyheder", siger han til Ekstra Bladet, og tilføjer, at det er afgørende at få reglerne opdateret til at afspejle den moderne virkelighed for diabetikere.

De nuværende regler, som har været på plads siden 60'erne, blev oprindeligt skabt i en tid, hvor diabetikere risikerede at besvime bag rattet.

Men med fremskridt inden for behandling og teknologi, herunder pumper og sensorer, har diabetikere i dag langt bedre kontrol over deres blodsukker.

Claus Richter argumenterer i samme ombæring for, at reglerne ikke kun er forældede, men også unødigt byrdefulde for diabetikere, der bruger den nyeste teknologi.

Mens der er bred enighed om, at de foreslåede ændringer er et skridt i den rigtige retning, er der endnu ikke truffet en endelig beslutning.