Indkalder til pressemøde

Skrevet af Julie Møller

04/12/2020
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Der indkaldes til pressemøde i eftermiddag.

Dagens topnyheder

Mens Mette Frederiksen tidligere på dagen afholdt et mindre ‘doorstep’ møde, så indkalder Finansministeriet nu til pressemøde.

“I forbindelse med de igangværende forhandlinger om en grøn genstart af Danmark vil finansminister Nicolai Wammen og skatteminister Morten Bødskov præsentere en grøn vejtransportaftale med aftalepartierne.”

Sådan skriver Finansministeriet i en pressemeddelelse.​

Pressemødet finder sted i dag klokken 16.00 i Finansministeriet.

Indgår aftale

For et par dage siden kom det frem, at regeringen var blevet enig med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet om en “markant stimulipakke.”

“Aftalen er den første i en række aftaler, der skal sikre en grøn genstart af dansk økonomi. I de kommende dage forventes yderligere aftaler, der skal understøtte danske arbejdspladser og den grønne omstilling," blev der meldt ud, og det er i forlængelse af denne aftale, at finansminister Nicolai Wammen og skatteminister Morten Bødskov i dag vil præsentere en grøn vejtransportaftale. 

“Nu tager vi ekstraordinære midler i brug for at styrke de danske eksportvirksomheder og de mange hundredtusinde danske arbejdspladser, der er knyttet til eksporten. Samtidig skubber vi på grønne, danske løsninger og klimavenlige teknologier, som kan bidrage til omstillingen globalt,” har Nicolai Wammen udtalt.