Indsatte med muslimsk baggrund jubler over drab i tv

Flere indsatte med muslimsk baggrund jubler højlydt, når tv viser nyhedsindslag om terror, halshugninger og døde amerikanske soldater.

Og jævnligt må fængselsbetjente konfiskere hjemmelavede symboler for Islamisk Stat, der bliver hængt op på celledørene.

Det er en del af virkeligheden i de lukkede fængsler i Ringe og Nyborg, fortæller tillidsrepræsentanterne for fængselsbetjentene på Fyn til Fyens Stiftstidende.

- Vi oplever indsatte, som står og jubler og råber "længe leve Palæstina" eller "død over jøderne", når der eksempelvis er noget om selvmordsangreb i tv, lyder det fra tillidsmand for fængselsbetjentene i Statsfængslet i Ringe Steen Østergaard.

Det billede kan Mette Nielsen, tillidsrepræsentant for betjentene i Statsfængslet i Nyborg, genkende.

- Vi har indsatte, som højlydt bifalder, når de ser nyhedsindslag om amerikanske soldater, der er blevet dræbt, siger hun.

Mette Nielsen fortæller til avisen, at hun og kollegerne også jævnligt må pille hyldestsymboler for Islamisk Stat ned fra celledøre.

Mindre end en uge efter, at den 22-årige og netop løsladte Omar Abdel Hamid El-Hussein dræbte to personer og sårede fem betjente, præsenterede regeringen i går et nyt anti-terror-udspil. Regeringen vil øge indsatsen mod radikalisering i fængslerne.

Og det er et godt initiativ ifølge Kim Østerbye, formand for de fængselsansatte.

- Men der skal følge penge med, hvis det skal nytte, siger Kim Østerbye til Fyens Stiftstidende.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip