Industrien mærker endnu ikke det økonomiske opsving

Der bliver talt om fremgang i det dansk erhvervsliv, men målt på industriproduktionen ser det fortsat ud til at halte en anelse for de danske industrivirksomheder.

Ifølge Danmarks Statistik endte industriproduktionen i maj således 3,6 procent lavere end i april, hvor der var et fald på 1,9 procent.

De to måneders nedgang skal dog ses i lyset af en stor fremgang i marts på 4,6 procent, og produktionen i perioden marts-maj var 1,4 procent højere end i perioden december-februar, oplyser Danmarks Statistik.

Uanset er tallet for maj interessant, da det giver en indikation om, hvorvidt de danske industrivirksomheder så småt begynder nyder godt af den økonomiske fremgang, der er ved at tegne sig på vores største og vigtigste eksportmarkeder.

- Det er der desværre ikke meget der tyder på, bemærker chefanalytiker Tore Stramer fra Nykredit i en skriftlig kommentar.

- Således faldt industriproduktionen med 3,6 procent i maj, og status er nu, at industriproduktionen har været svagt faldende i 2015 under ét. Det er naturligvis en streg i regningen.

Ifølge chefanalytikeren vidner det om, at industrien fortsat er udfordret.

Men når det er sagt, så har Tore Stramer en forventning om, at 2015 bliver året, hvor også industrien endelig oplever økonomisk medvind.

- Vigtigst af alt er der meget, der tyder på, at væksten på vores største eksportmarkeder er i klar bedring - herunder særligt i Tyskland, Sverige og USA.

- Dertil kommer, at de danske industrivirksomheder, der afsætter deres varer uden for Europa, i øjeblikket nyder godt af, at den danske krone er blevet svækket i starten af året.

- Det betyder kort og godt, at danske varer er blevet billigere på det globale eksportmarked uden for Europa - det gavner naturligvis salget, lyder det fra Nykredits chefanalytiker.

Tallene fra Danmarks Statistik er korrigeret for normale sæsonudsving og prisudvikling.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip