Ingen ved hvor satellitten er styrtet ned

NASA oplyste lørdag morgen, at den meget omtalte satellit UARS var styrtet som ventet, men rumfartsorganisationen kunne ikke oplyse om hvor det var sket.

Sådan var situationen fortsat lørdag middag, men det man ved er, at satellitten gennembrød atmosfæren et sted over Stillehavet.

Det vides endnu ikke, hvor satellitresterne har ramt jordens overflade, men astrofysiker Michael Linden-Vørnle fra Tycho Brahe Planetarium har et bud.

- Ifølge NASA er satellitten trådt ind i atmosfæren mellem kl. 5.45 og 6.45 dansk tid, og i den periode passerede den over Canada, Atlanterhavet, dele af Afrika og Det Indiske Ocean. Så afhængig af det præcise tidspunkt er eventuelle rester faldet et eller andet sted i det område, siger han til DR Nyheder.

Han siger også, at vragdelene ikke egentlig har nogen værdi, men kun en skrotværdi.

- Det eneste, der kunne være interessant er at se, om forudsigelsen om, at der ville være tale om 26 stykke på tilsammen 532 kilo. Hvis man fandt alle vragdele kunne man tjekke den software, der forudsiger den slags begivenheder, siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip