Ishockey: Succesmålmand får chancen på landsholdet

Skrevet af admin

23/01/2015

Mest læste i dag

Da Danmark havde succes og nåede kvartfinalen ved U20-VM i ishockey i Canada mellem jul og nytår, var målmand George Sørensen en af de vigtigste faktorer.

Nu giver landstræner Jan Karlsson ham chancen på seniorernes landshold i træningsturneringen Metal Challenge, som spilles i Gentofte, Herlev og Rødovre i begyndelsen af februar.

George Sørensen er en af tre målmænd på et landshold, som møder Frankrig i Gentofte torsdag den 5. februar, Hviderusland i Herlev den 6. februar og Norge i Rødovre den 7. februar.

Den unge Herning-målmand debuterede på landsholdet i en tilsvarende turnering i Norge i november sidste år.

Som vanligt er de danske spillere fra NHL og de lavere ligaer i Nordamerika ikke til rådighed for landsholdet endnu, og der er desuden afbud fra markante stamspillere fra europæiske ligaer.

Landstræner Jan Karlsson ser således bort fra Philip Larsen og Patrick Bjorkstrand, som spiller i den russiske KHL-liga. Også Kirill Starkov, Stefan Lassen og Mads Christensen fra klubber i Schweiz, Østrig og Tyskland, er fraværende i turneringen om to uger.

Nichlas Hardt og Jesper B. Jensen fra henholdsvis Linköping og Färjestad i den bedste svenske ishockeyrække, er til gengæld med. Det samme er 11 spillere fra den hjemlige Metal Ligaen, tre fra Tyskland og otte fra den næstbedste række i Sverige.

/ritzau/