Iskold melding fra DMI: Under 5 graders varme

13/09/2023 07:44

Henrik R

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Der bliver i den grad vendt op og ned på temperaturen i øjeblikket, hvor vi er gået fra knap 30 grader til under 5 grader.

Mest læste i dag

DMI har udsendt en iskold vejrprognose, der varsler temperaturer under 5 grader i dele af Jylland. Mens Bornholm kan forvente en våd dag med kraftig regn og mulige lokale skybrud, vil resten af Danmark opleve en gradvis opklaring fra nordvest.

I de tidlige morgentimer har den nordøstlige del af Tyskland oplevet kraftig regn, og dette vejrsystem ser ud til at bevæge sig mod Bornholm. DMI har derfor udsendt et varsel om kraftige regnbyger og potentielle lokale skybrud på klippeøen.

For resten af landet ser det anderledes ud. Onsdagen vil gradvist byde på klarere vejr, der starter fra nordvest og forventes at nå Sjælland i eftermiddag. I den sydlige del af Danmark kan der dog stadig forekomme sporadiske regnbyger eller byger i de tidlige timer.

Når natten falder på, kan vi forvente klart vejr over det meste af Danmark, dog med risiko for lokale tågebanker. Vinden vil aftage til svag til let fra skiftende retninger, hvilket skaber betingelser for lave temperaturer. Generelt forventes temperaturer mellem 5 og 12 grader, men i Jylland kan det blive endnu koldere. Dog ikke så koldt, at der dannes is på bilruderne eller rim i græsset.

Så mens Bornholm forbereder sig på en våd dag, bør resten af Danmark finde de varme jakker frem, da temperaturen i nogle områder kan falde til under 5 grader.