It-gigant med trist meddelelse

Foto: Shutterstock

Den amerikanske it-gigant IBM meddeler, at man varsler fyringer af flere tusind medarbejdere.

Der sker store forandringer hos verdens store techvirksomheder i øjeblikket. I sidste uge kunne Google meddele, at man varslede en fyringsrunde af flere ansatte.

Lignende tiltag er også set hos Meta, der står bag Facebook og Instagram.

Læs også

Aldi lukker før tid

Da Elon Musk købte Twitter, var han heller ikke langsom til at fyre 50 procent af medarbejderne.

Nu melder endnu en techvirksomhed sig ind i denne bølge, for it-giganten IBM meddeler ifølge det amerikanske finansmedie Bloomberg, at man fyrer hele 3900 medarbejdere.

Virksomhedens omstætning er ellers vokset til 412 milliarder kroner. Selvom 3900 lyder af meget, så svarer det blot til 1,5 procnt af den samdlede arbejdsstyrke hos IBM.

IBM vil dog blive ved med at ansætte medarbejdere til stillinger på områder i vækst, lyder det fra finansdirektør James Kavanaugh ifølge TV 2.

- I modsætning til mange andre, der over de seneste to til to et halvt år har ansat titusindvis af folk, har vi udnyttet digitalisering, AI-automatisering, der driver effektiviteten, men vi vil bestræbe os på at hyre til klientbaseret research og udvikling.

IBM forudser, at dets årlige omsætning kommer til at stige omkring fem procent i år.

Det er mindre end de 12 procent, som selskabet forudså sidste år, hvor pandemien skaffede et stort behov for digitale løsninger.

Ifølge finansdirektøren, så forventer IBM at ansætte flere medarbejdere i virksomhedens cloud-forretning.

IBM er en verdenskendt amerikansk virksomhed, som i mange år solgte en del computere. Det udliciterede man i 2005 til kinesiske Lenovo. IBM beskæftiger sig i dag primært med udvikling af soft- og hardware.

Læs også

Andrea Elisabeth Rudolph raser

 

Dagens Gossip