Jonas Vingegaard bange kort inden Tour de France: Det må ikke ske

03/06/2023 08:59

Jesper Bengtson

Nyheder
Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Der er noget, der vækker bekymring hos den danske cykelstjerne.

Mest læste i dag

Der er i skrivende stund under en måned til, at verdens største cykelløb endnu engang løber af stablen.

Og en af rytterne, som hele verdens cykelentusiaster holder skarpt øje med, er den forsvarende Tour-vinder Jonas Vingegaard, der endnu engang skal bevise, at han kan træde i pedalerne bedre end nogen anden.

Der hersker vist heller ingen tvivl om, at den danske cykelstjerne ser frem til at skulle duellere med de øvrige verdensklasseryttere, men alligevel er der noget, der spørger i kulissen.

I kølvandet på at flere ryttere måtte udgå fra Grand Tour Giro d'Italia, er en uro blevet vækket i Jonas Vingegaard.

Cykelrytterne faldt nemlig som fluer, da de måtte overgive sig til den sygdom, der har plaget verden i flere år - nemlig corona.

Sådan skriver B.T., der har talt med Jonas Vingegaard.

Det betyder også, at danskeren tager sine forholdsregler i forhold til håndtryk og kontakt, men til trods for det er der stadig bange anelser at spore hos ham:

“Det er noget, man virkelig skal være forsigtig med. Det var vi også sidste år. Man kan godt blive lidt bange, når man ser Giro d'Italia, så vi skal være fokuserede og undgå at blive syge”, udtaler Vingegaard til B.T.

Jonas Vingegaard tilføjer, at han ikke ved, om han vil udgå fra Touren, såfremt at han får corona under løbet.

Det er ikke længe siden, at det blev meldt ud, at Vingegaard nu er faldet på listen over verdens bedste cykelryttere, hvor han i øjeblikket indtager femtepladsen.

Det ændrer dog ikke på det faktum, at Jonas Vingegaard skal forsvare sidste års gule trøje, når løbet bliver skudt i gang den 1. juli i Bilbao.