Jorden får sin egen sorte boks: Skal registrere menneskehedens undergang

Foto: earthsblackbox

Boksen har til formål at give en beretning om begivenhederne, der fører til undergangen.

Jorden får sin helt egen sorte boks, der skal bruges til at registrere information om undergangen, og det er såmænd ikke den værste idé, man nogensinde har hørt. 

En sort boks, der typisk bruges til at registrere information om et fly under flyvningen, vil nemlig kunne dokumentere menneskets rejse. 

Foto: earthsblackbox

Projektet, der har fået navnet Earth's Black Box, vil blive bygget på et landområde på Tasmaniens vestkyst, og "den vil være der længe efter, vi alle er døde," kommer det ifølge Unilad fra Jonathan Kneebone, der er involveret i projektet. 

På den officielle hjemmeside bliver brugerne mødt af den ildevarslende sætning 'brace for impact', som ledsages af kunstneriske gengivelser af boksen. 

Boksen kommer såledse til at registrere information om, hvordan vi håndterer klimakrisen. 

"Earth's Black Box vil komme til at registrere hvert skridt, vi tager mod katastrofen. Hunredvis af datasæt, målinger og interaktioner relateret til vores planets overlevelse vil løbende blive indsamlet og sikkert opbevaret for fremtidige generationer," står der på hjemmesiden.

Læs også

Morten Messerschmidt: Når Mette Frederiksen presses, kommer der nye restriktioner

Foto: earthsblackbox

Klimakrisen udgør som bekendt en meget alvorlig trussel mod menneskeheden. 

Climate Change Committe meddeler, at hvis ikke Storbritannien reducerer emissionerne, vil det bidrage til den forudsagte temperaturstigning på 2,7 grader. 

Forskerne, der har bemærket, at temperaturstigningen nærmer sig 2 grader, fortællern, at det er utrolig farligt, hvorfor man håber, at Earth's Black Box vil "inspirere til akut handling". 

"Formålet med boksen er at give en beretning om de begivenheder, der fører til undergangen," står der endvidere på hjemmesiden.

Læs også

Gravid servitrice betjener politibetjent: Får et chok, da hun ser, hvad han efterlader