Morten Messerschmidt: Når Mette Frederiksen presses, kommer der nye restriktioner

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

DF-politiker Morten Messerschmidt langer ud efter Mette Frederiksen. Han mener, at hun indfører nye restriktioner, for 'at tage mediepresset'.

Tirsdag eftermiddag fortalte statsminister Mette Frederiksen i Folketinget, at der vil blive afholdt et nyt pressemøde onsdag.

Læs også

Vigtig meddelse i E-boks til alle danskere

Pressemødets omdrejningspunkt kommer til at være 'yderligere corona-tiltag'. Statsministeren har dog ikke løftet sløret for, hvilke tiltag, der konkret vil være tale om.

Meldingen kommer efter Mette Frederiksen tirsdag var kaldt i samråd om de slettede SMS-beskeder, der har relation til mink-sagen. 

På samrådet blev statsministeren sat i en presse situation, og det kom bl.a. frem, at hun ikke kan garantere, at alle telefoner er blevet afleveret til politiet.

Desuden forklarede statsminister Mette Frederiksen også, at hun ikke har tal på, hvor mange telefoner, der er blevet brugt af hende i forbindelse med sit hverv.

Senere samme dag bliver det af Mette Frederiksen præsenteret, at nye 'corona-tiltag' kan være på vej. Det er tilsyneladende ikke gået i god jord hos Morten Messerschmidt, der mener, at hun bruger det til 'at tage mediepresset'.

"Hver eneste gang, Mette Frederiksen bliver presset i samråd, kommer der et corona-tiltag, der skal tage mediepresset. Bevidst strategi?" skriver Messerschmidt i et opslag, som han har delt på Facebook.

I kommentarfeltet giver Nye Borgerlige-politiker Lars Boje Mathiesen udtryk for, at han er enig med Morten Messerschmidt. Samtidig skriver han, at han faktisk har advaret Dansk Folkeparti om at stemme for, at corona skulle anses som en samfundskritisk sygdom.

"Ja, Morten. Men det advarede jeg jo faktisk netop imod ville ske, hvis I sammen med de andre partier stemte for at gøre corona til en samfundskritisk sygdom baseret på en formodning om, at sundhedsvæsenet kunne blive presset engang i december-januar," skriver han, og fortsætter:

Læs også

Mette Frederiksen afslører: Arbejder på pressemøde med nye restriktioner i morgen

"Det er jo netop problemet med at give regeringen magt til at regere via bekendtgørelser, kommission og epidemiudvalg. Så står vi desværre i denne situation."